Номинирани за Оскар хитови заглавия ще могат да гледат абонатите на Xplore TV в специална селекция в А1 Видеотека

1381
Номинирани за Оскар хитови заглавия ще могат да гледат абонатите на Xplore TV в специална селекция в А1 Видеотека
Снимка: A1, видеотека

Вълнуващите дни в навечерието на 93-те награди на Академията за филмови изкуства и науки на САЩ, по-известни като Оскарите, ще донесат силни емоции на абонатите на Xplore TV. В А1 Видеотека почитателите на киното ще могат да се насладят на едни от най-горещите заглавия, които ще се борят за престижните отличия. Сред тях са номинираните за 6 награди „Без звуци в живота“, „Юда и черният Месия“ и „Тенет“.  

В допълнение към шестте номинации за Оскар „Без звуци в живота“ има вече и 74 други награди, сред които за „Най-добър филм“ от фестивала в Цюрих през 2019. Лентата може да се похвали и с общо 159 номинации за други отличия. На тържествената церемония на 26 април създателите на музикалната драма се борят за награди за най-добър филм, главна мъжка роля за Риз Ахмед, поддържаща мъжка роля за Пол Раци, монтаж и оригинален сценарий и озвучаване. „Без звуци в живота“ обещава да заинтригува не само киноманите, но и почитателите на по-твърдата музика сред зрителите на Xplore TV. Той разказва историята на хеви-метъл барабаниста Рубен (в ролята е Риз Ахмед), който се е отдал на музиката и живее за мига. Докато е на турне с любимата си, която е и вокалист на групата им, той осъзнава, че слухът му рязко се влошава. Отричане, страх, тревожност и вцепенение го връхлитат и макар и с нежелание, Рубен се присъединява към малка общност на глухи хора, ръководена от ветерана от Виетнамската война – Джо. Отвъд терзанията на музиканта, изгубил най-важното за кариерата му сетиво, филмът повдига и важни теми за това, че животът в тишина също може да бъде пълноценен. Дали Рубен е готов да осъзнае и приеме това?  

Плати в Моят А1, вземи бонус и можеш да спечелиш и голямата седмична награда от 1000 лева

Как можем да печелим награди, докато плащаме месечните си фактури към А1 бързо, лесно и удобно? През месец април телекомът дава куп бон...

„Тенет“ е друго нашумяло заглавие, което обещава да заплени почитателите на научната фантастика и екшън жанра сред абонатите на Xplore TV. Филмът с режисьор и сценарист Кристофър Нолан разказва как в борбата си за спасението на света от Трета световна война, Героят е въоръжен само с една кодова дума – „Тенет“. Мисията му го въвлича в мътните и опасни води на международния шпионаж. Това, пред което се изправя Героят, е нещо напълно непознато – пътуване във времето, от което зависи съдбата на целия свят. Звездният актьорски състав включва знаменитости като Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебики, Димпъл Кападия, Майкъл Кейн и Кенет Брана. На Оскарите тази година „Тенет“ е номиниран в две категории – за най-добри декори и за визуални ефекти.  

От 6 май абонатите на Xplore TV ще имат възможност да съпреживеят и истинската история на Фред Хамптън – млад и харизматичен активист, председател на организацията на „Черните пантери“ в щата Илинойс, САЩ. Тази позиция го поставя директно „под обстрела“ на правителството, ФБР и полицията на Чикаго. Но за да се разруши една революция, властите ще се нуждаят от „вътрешен човек“. „Юда и черният Месия“ е още едно хитово заглавие с 6 номинации за Оскар, което абонатите на Xplore TV могат да гледат в А1 Видеотека в следващите седмици. На 93-тите Награди на Академията биографичната историческа драма ще се бори за отличия за най-добър филм, за кинематография, оригинална музика, оригинален сценарий, и разбира се – за главна мъжка роля за Даниел Калууя, и поддържаща мъжка роля за Лакийт Станфийлд.  

В А1 Видеотека зрителите на Xplore TV могат да намерят и редица други номинирани и лауреати на Оскарите от предишни години, сред които и класическите вече ленти на Стивън Спилбърг „Джурасик парк“ и на Кристофър Нолан – „Интерстелар“.

А1 България получи постоянен лиценз за 5G честоти на стойност 4,7 млн. лева

А1 България спечели първо място на провелия се днес търг, организиран от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за разпределение ...

Абонатите на А1 Xplore TV разполагат с разнообразен избор на първокачествени филми и сериали, които вече надхвърлят 20 000 заглавия. В богатия „афиш“ на А1 Видеотека те могат да намерят подходящи за различни възрасти и жанрови предпочитания филми. За тяхно улеснение с времето платформата се адаптира към техните вкусове и благодарение на AI извежда на преден план персонализирани препоръки. Всички заглавия в селекцията на А1 Видеотека са с кристална картина и професионален превод и субтитри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com