Започнаха снимките на новия филм на Виктор Божинов

14541
Започнаха снимките на новия филм на Виктор Божинов
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

„Голата истина за група Жигули“ разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете ѝ са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила.

Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „Жигули“ отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати. 

В останалите роли ще видим Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Звездният каст се допълва още от Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова. 

Снимка: Ангел Юруков

„Смятам, че през следващата година хората ще имат нужда от повече смях и усмивки. Целта на „Голата истина за група Жигули“ не е да даде на зрителите само и единствено забавление. Искаме, чрез добро настроение да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме възможност да работим, дори и в тази сложна обстановка, а екипът, който сме събрали, гарантира филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни.“, споделя режисьорът на филма Виктор Божинов („Възвишение“, „Под прикритие“, „Връзки“, „Стъклен дом“, „Столичани в повече“).

Зад камерата застава един от най-добрите оператори в България, Антон Бакарски, познат от работата си по родни заглавия като „Възвишение“, „Под прикритие“, „Връзки“ и участвал в редица международни продукции като „300: Rise of an Empire” и “The Expendables 2”. 

Сценаристи са Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“) и Нели Димитрова („Love.Net“, „Възвишение“, „Връзки“), а продуцент на филма е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от Concept Studio („Докато Ая спеше“, „Маймуна“, „Връзки“, сезон 3). 

Снимка: Ангел Юруков

Снимачният процес на „Голата истина за група Жигули“ ще продължи до края на август на различни локации из цяла България, но едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети в Бургас. Всеки, желаещ да попадне в кадър от филма, може да опита да стане част от него по време на заснемането на живото изпълнение на група „Жигули“ от 18:00 часа на 6 август, в рамките на фестивал, провеждащ се на морската гара в Бургас. 

„Голата истина за група Жигули“ се очаква да излезе по кината в цяла България през 2021 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Кино "Влайкова" посреща "Годзила и Конг: Нова империя"

Новият филм на Вим Вендерс - "Прекрасни дни", тръгва по кината от 29 март

Мартин Скорсезе с документална поредица за 8 светци

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Романтичната комедия "Красива сватба" с премиера в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com