Това управление превърна България в хъб за италиански боклук

5731
Това управление превърна България в хъб за италиански боклук
Снимка: БГНЕС

Ако това управление не успя да превърне България във важен стратегически хъб за други сектори, то поне успяхте да превърнете България в хъб за италиански боклук.

Това заяви от трибуната на Народното събрание по време на дебатите по вота на недоверие депутатът от левицата Явор Божанков.

Приключиха дебатите по вота на недоверие (ВИДЕО)

Стана ясно, че гласуването на четвъртия вот на недоверие на БСП срещу третия кабинет на Борисов ще се проведе на 29 януари. Вотът е зар...

„Сектор „отпадъци“ безспорно е един от важните компоненти на околна среда. На първо място заради отношението му към здравето на гражданите. В същото време, в Европа изискванията се увеличават постоянно. Кризите, които наблюдаваме в България, не са еднократни. Те са логичен резултат от зле управляван сектор“.

По думите му в България този сектор е основан на лъжа и ако погледнем данните през 2017 година, България е била задължена да рециклира 35 % от старите си гуми. „Тя е рециклирала 65 %.

В същото време – гуми масово се изгарят и вие въвеждате наказателна отговорност – нещо куца. По отношение на рециклирането на пластмасови опаковки, България е задължена да рециклира 22 процента от общото им тегло, но България рециклира 66 %, като така оставя зад гърба си Финландия и Люксембург: „Тук е мястото за „аплодисменти“, защото се свикнали да бъдем в дъното на класациите, а в момента сме на първите места. Предполагам, че няма аплодисменти, защото всички в тази зала са наясно, че това не отговаря на истината.

„Причината за проблемите са политиката на управляващите. През годините от трибуната съм викал министър след министър, за да коментираме проблемите, докато се стигне до този вот на недоверие. Резултатът – никаква чуваемост от страна на управляващите, докато се стигна до фалита на ВиК дружеството. В Шумен създадохте купища проблеми, в резултат на некомпетентно и корумпирано управление на сектора. Не се хвалете с водни цикли – имаме два в Шумен и продължаваме да плащаме най-скъпата вода и да губим над 80 % от нея по водопреносната мрежа“. Това заяви от своя страна народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов. По думите му в резултат на „доброто“ управление на ВиК Шумен, през 2018 година в Плиска се е достигнало до парадокса тогавашният директор на предприятието да обикаля от къща на къща, за да събира пари от хора за дейности, които те вече са заплатили. "Изходът от тази ситуация е оставка на това правителство“, заключи Иванов.

Сред четири часа дебати: Вотът на недоверие ще се гласува на 29 януари

Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29 януари. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след прик...

„От изказванията на представителите на ГЕРБ всичко изглежда по мед и масло. Едва ли не България няма проблем с водата, въздуха и боклука. Самите вие от ГЕРБ ни информирахте преди време във връзка с един закон, че 15 хиляди души умират преждевременно заради мръсния въздух в страната." Това заяви народният представител от „БСП за България” Манол Генов. Той подчерта, че сегашното правителство е усвоило само 22% от средствата по оперативната програма по околна среда и води.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

Аз отново повтарям, че е важна българската икономика, а не да се харесаме на началниците

Най-явният таен свидетел Живко Коцев е вече призован да бъде разпитан

В България има много "полезни идиоти" за Русия

Ако САЩ влязат във войната, Иран са 100% губещи

Удрят ПП, а ДБ го щадят. Това е някаква бъдеща коалиция

Всички съгрешиха и вкупом ненужни станаха

Който пачки вади, от пачки умира (ВИДЕО)

Не виждам разлика между подарък и подкуп

Пуснали сме едни с отвертки, които поправят ядрените реактори

Защото така съм решил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com