Държавата си фалира, а БСП върти смехотворни клипове

22698
Държавата си фалира, а БСП върти смехотворни клипове

Държавата си фалира бавно и спокойно, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията със смехотворните им изпълнения. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

По отношение на фалита на БДЖ, за който се говори, Борисов каза: „Много са приятни (бел. ред. - предизборните клипове), но за съжаление държавата си заминава и догодина българите ще се каят горчиво. Знам колко трудно оздравявахме БДЖ. Знам, че още 300 и кусур милиона не са си платили за „сименсите” предишната тройна коалиция, за влаковете. Да им вземат и влаковете. Или може би това е поредната им поръчка да прехвърлят печелившите дейности от БДЖ към някоя от техните приближени фирми”, допълни Борисов.

Държавата и обществото са в дълг към своята армия

Държавата и обществото са в дълг към своята армия. Това каза президентът Росен Плевнелиев след церемонията по удостояване с висше вое...

Попитан, какво смята за това, че днес има изслушване във вътрешната комисия по искане на Волен Сидеров, Борисов коментира: „Аз чух, че пак са се били някъде. Дали е вярно, не знам и вместо да се направи една анкетна комисия и да се види дали са се били пак по баровете, се занимават с това да уронват престижа на държавния глава. Знаете, че тази комисия освен евтин пиар за БСП, ДПС и „Атака”, друга работа не вършат”.

Във връзка с това, че ситуацията в Украйна се усложнява, Борисов посочи: „В тази връзка е проблем, когато няма правителство. Вие видяхте, как вчера гражданската авиация лети, изтребителите не могат. Ние нямаме въоръжени сили в тази ситуация, освен хеликоптерите, за които нашите правителство плати над 300 млн. и транспортните самолети „Спартан”. Спомняте си правителствените еърбъси – единия платихме, другия върнахме от наследството на Станишев. Не можеше в най-тежката криза на света да платя и хеликоптерите, и „Спартаните”, и еърбъсите, и изтребители да ви купя. Ако бяхме платили и двете френски фрегатите по 1 млрд.?”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com