X
 
 

Опозицията в БСП извади един голям, но мек и тъп меч

2130 1
Опозицията в БСП извади един голям, но мек и тъп меч
Снимка: БГНЕС
„Какво се случи на този пленум, на който се говореше, че ще се иска оставката на Корнелия Нинова, но както казах на Валери Жаблянов, както винаги опозицията извади един „голям, но мек и тъп меч?“, попита водещата Илиана Беновска председателят на БСП-София в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“.

Събеседникът й отговори: „Добро сравнение в рицарски стил!“.

Корнелия Нинова: Няма разцепление в БСП

„Категорично не приемам аргумента за разцепление и разединение в партията. Обясних на другарите си защо. Щях да го приема и страш...

Изводите от пленума на НС на БСП.

На пленума са се чули различни гледни точки като трактовка на изборите. Изводът на Паргов е, че БСП няма нито велики успехи, нито велики загуби. Изборите са показали, че БСП има организационни проблеми, защото в сравнение с предишни местни избори в определени области БСП са останали без кметско представителство.

Донякъде БСП са се „върнали в мача“, защото имат 4 областни града. „Но разбира се резултатите, колкото и да са добри, те не са достатъчни за претенциите, които ние имаме като партия и от днес започва подготовката за следващите избори!“.

Представянето на БСП на местните избори в София.

Нинова спечелила поредна битка с вътрешната опозиция в БСП?

Корнелия Нинова е успяла да спечели още една вътрешна битка в БСП. Част от опонентите й тази седмица отново й поискаха оставката във вр...

Не бих казал, че сме победители в София, защото загубихме с 20 000 гласа, макар и това да е най-доброто представяне на балотаж на БСП в София от 30 години. Рекордът все още го държи Стоян Александров от 2003 г., който загуби на първи тур с 5 000 гласа, но на втори за съжаление увеличи разликата на 35 000. Но това е само статистика.

Като цяло мога да кажа, че имаме връщане в местната власт, което си го обещахме като реванш след 2015 г. Двойно и малко повече увеличихме листата, имаме двама районни кмета. Можеше да имаме и повече, стотина гласа не ни достигнаха в район „Искър“. В „Люлин“ и в „Красна поляна“ предимството на ромския вот надделя. Но така е, на избори в България като на избори.

Сега след направената равносметка трябва да започнем да работим, ние ще следваме нашите платформи, ще се опитваме да налагаме решенията и да търсим съюзници в новия общински съвет!“, категоричен беше председателят на ГС на БСП-София. Той добави, че политическата обстановка в София е доста разбъркана.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
    Не става , не става. Другарят Октомври е нужен на Партията. Другарят Октомври е един вид демократичен Чичо Коба.Пасмината парговци , вигенинци са си направо за трудови лагери. Хахаха, както между другото и цялата Клика 10111989.
Последно в Актуално