Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява

3194
Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява
Снимка: БГНЕС

Площадът може да изразява мнение, но не може да управлява. Така коментира пред БНТ протестите с искания за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев депутатът от ГЕБР Тома Биков.

"Управлението и ние самите винаги сме били самокритични към себе си. Не отричам, че в България има хора с ниски доходи. За мен глупавото поведение на градовете от НСО, нито правителството , нито Борисов имат вина за това, запали искрата за тези протести.", каза Биков.

Президентът от 4 години се опитва да запали искрата, сега се създаде такива ситуация, заяви още той.

Нашият план е да не подаваме оставка, защото страната ще влезе директно в тежка политическа криза. Има избори след 7 - 8 месеца, напомни той.

"За нас може би предсрочните парламентарните избори са най-малкия проблем. Ние сме готови още утре да идем на тях. По-големият проблем е, че не виждам какво ще се случи със страната след това. Нашето решение е да не подаваме оставка. Как точно ще се справи служебния кабинет с управлението на кризата, която в момента се управлява. Плодовете на тази криза ще бъдат есента и зимата, предсрочни парламентарни избори ще засилят проблемите.", смята Биков и добави: "Не виждам вариант за нов кабинет в рамките на този парламент. Виждам само една ГЕРБ и Обединени патриоти, нито една друга формула няма да бъде работеща".

"Винаги е имало едно място, което е обединявало всички – президентството. Няма го това място вече",  категоричен беше Биков. "Смятам, че президентът трябва да си изкара мандата и аз не бих си позволил да му поискам оставката. Президентските избори са след година и нещо и там ще стане ясно ако реши да се яви за втори мандат. Хората решават и сменят"

Няма основание след като сме приети в чакалнята на еврозоната да поискаме оставката на Владислав Горанов. 700 000 000 лв. не са изчезнали, а не са събрани. Благодарение на предишния закон Г-н Божков не е бил длъжен да дава никакви такси на държавата, а ние направихме промяна в закона, коментира той поисканата от Христо Иванов оставка на финансовия министър.

"Когато говорим за корупция приемането на България в чакалнята на еврозоната означава една от най-големите и силни антикорупционни мерки.Личното ми мнение, е че искането за оставка на Владислав Горанов е нелогично."

Ние никога не сме сигурни в победата, но това което искаме най-много е да чуем гласът на хората. И това се случва на избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

Очаквайте политически служебен кабинет, който няма да е във ваша полза

Ходил съм над 100 пъти да говоря с Борисов, а Делян Пеевски само веднъж ме е канил

Интимно близки не сме (ВИДЕО)

Да отговарям на Георги Свиленски - абсолютна загуба на ефирно време

Тате каза, че ще има правителство, ама друг път

Навални беше последната бяла лястовица в съпротивата

"Защо се мъчим с ротация? Това е като девственица, която не иска да легне с един младеж"

Борисов и Пеевски бият децата в политиката

Всеки тук разбира от енергетика, а само Стоичков рита топката

Ти се молиш на човека, който арестува преди 2 години - трябва да си политически мъртъв

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com