Иновация издига българския PR пазар на световно ниво

7635
Иновация издига българския PR пазар на световно ниво
Снимка: iStock

Нова иновативна услуга на българския PR пазар, позволява на клиентите за първи път да разгърнат посланието си по възможно най-ефективния начин. Това става възможно благодарение на MSL PR Brand Acceleration – иновативна методология, създадена от PR агенцията MSL Sofia, част от Publicis Groupe България.

Българската PR агенция, която е част от една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови комуникации в света, е разработила собствено решение за целите на родния пазар, което няма аналог в страната.

За разлика от стандартните PR кампании, които разчитат на брой публикации в различните медии, MSL Sofia има възможност да извършва много по-задълбочен анализ на резултатите от дадена кампания и реално да даде оценка на качеството на рекламните послания, така че да се постигне максимална ефективност на заложените цели.

Чрез методологията PR Brand Acceleration, PR специалистите могат да обобщат медийните публикации, оценявайки количествени критерии, сред които медиен рийч, импресии, тоналност, бранд разпознаваемост (brand mention), доминантност на споменаване на бранда (prominence), органично спрямо платено съдържание.

Казано с други думи, иновативната методология дава възможност за извеждането на конкретни оценки, сред които в коя медия е отразяването, как е споменат брандът, в контекста на каква тема, до каква аудитория е достигнало посланието и дори колко време читателят е задържал вниманието си върху публикацията.

Така се постига цялостна оценка на дадена PR кампания, която служи за отправна точка при подбирането на подходящ подход за всеки отделен клиент. Методологията позволява анализ за PR позиционирането на клиентите на база качеството на публикациите и ефективността на бранд посланието, отразявайки не само как достига до аудиторията, а и как влияе върху поведението й.

Създаването на методологията PR Brand Acceleration е важно събитие за България, тъй като за първи път у нас могат да се приложат практики, доказали се на световната сцена. Големите пазари разполагат с много PR инструменти и платформи, които са приложими в голям мащаб, но трудно могат да бъдат прилагани на българския пазар поради разлика в характеристиките, като говоримия език и др. Така методологията PR Brand Acceleration успешно запълва именно тази ниша, давайки достъп на компаниите, опериращи у нас, до качествен анализ за ефекта от техните кампании.

„Големите пазари разполагат с много инструменти и платформи, които са приложими в мащаб. В регион и пазар като нашия, в който езикът влияе на качеството на мониторинг системите и има различни източници за медийни данни, според типа канал, много трудно подобни глобални платформи могат да дадат точна оценка. PR Brand Acceleration е метод, който запълва ниша на пазара, с която извеждаме конкретни и важни метрики за всяка една публикация.”, коментира Ива Григорова, директор “PR бизнес” в MSL София.

Ива Григорова, директор “PR бизнес” на MSL София, част от Publicis Groupe България;

Методологията PR Brand Acceleration е приложима за целите на всеки клиент, който търси PR позициониране на своя бранд. Резултатите от анализа ясно показват как дадени стратегия и подход са работили във всяко едно отношение.

„PR Brand Acceleration дава търсената добавена стойност от клиентите за техните PR комуникации, но и добавена стойност за затвърждаването на PR като стратегическа и консултантска услуга, която все повече може да използва данните от медийното отразяване и анализирайки ги, да дава по-добрите решения на компаниите.”, добавя Григорова.

Още по темата: PR комуникация на по-висока скорост

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com