X
 
 

Извънземни планети могат да поддържат по-голямо разнообразие на живот отколкото Земята

8705 4
photo of Извънземни планети могат да поддържат по-голямо разнообразие на живот отколкото Земята
Снимка: Pixabay
Извънземните планети могат да поддържат по-голямо разнообразие на живот отколкото Земята, сочи ново проучване.

Използвайки софтуерен пакет, разработен от Института за космически изследвания Годард на НАСА, научният екип определи комбинация от фактори, които водят до условия, благоприятни за биологична активност на планетата.

НАСА откри нова планета, приличаща на Земята

Сондата на НАСА за изследване на екзопланети TESS e открила общо три планети около звезда, разположена на около 73 светлинни години от ...

Изненадващите нови изследвания, проведени от учени от Чикагския университет, разкриха, че съществуват екзопланети, които биха могли да бъдат дори по-подходящи за живот от нашия собствен свят, според Science Alert.

Целта на учените е била "идентифициране на океаните на екзопланетите, които имат най-голям капацитет да бъдат дом на активен живот", обясни ръководителят на изследването Стефани Олсън, когато екипът представи своите открития на конгреса по геохимия в Голдшмид в Барселона.

„Животът в океаните на Земята зависи от възходящия поток, който връща хранителни вещества от тъмните дълбочини на океана до слънчевите му части, където живее фотосинтетичният живот. По-голямото увеличаване означава по-голямо количество хранителни вещества, което означава повече биологична активност. условия, които трябва да търсим на екзопланети “, каза тя

Както списание Astronomy посочва, предишните проучвания за потенциална обитаемост на екзопланети "до голяма степен пренебрегват" ролята на океаните в глобалното регулиране на климата и транспортирането на топлина, докато Олсен и нейните колеги "се фокусират върху тази ниша", сравнявайки различни комбинации от климат и океан.

Имало ли е по-големи реки на Марс, отколкото на Земята?

Реките на Марс са били по-широки и по-дълбоки от тези на Земята, според публикация в списание Science Advances, предаде БГНЕС. До това...

Използвайки софтуер, наречен ROCKE-3D, разработен от Института за космически изследвания Годард за моделиране на бъдещите екзопланети, учените определиха, че комбинация от по-плътна атмосфера с по-бавни темпове на въртене и присъствието на континенти водят до по-висока скорост на възходящия поток.

"Това е изненадващо заключение. То ни показва, че условията на някои екзопланети с благоприятни модели на циркулация на океана биха могли да бъдат по-подходящи за поддържане на живот, който е по-мащабен или по-активен от живота на Земята", отбеляза Олсън.

Очаква се изследването да предостави допълнителни параметри за астрономите, които търсят признаци на живот в далечни светове, като Олсън предполага, че „трябва да се насочим към подмножеството от обитаеми планети, които ще бъдат най-благоприятни за големи, глобално активни биосфери“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Е , как Световната научна парадигма не е в Агония като дрънка от нелепи до Абсурдни тези за строежа на Хеопсовата Пирамида например ? Обучила е 200 000 глупаци и те дрънкат глупости след глупости. Това шо за обяснение , че 20 год ПРЕДАННИ И ВЕРНИ на Фараона са строяли като луди. Ама нещата са И ДО ТЕХНОЛОГИИ И ВЪЗМОЖНОСТИ. А , това го знае по принцип ВСЯКО ХЛАПЕ.
 • Октомври 2 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  И както / македонизма/ е в агония така и Световната парадигма е в агония , но засега все още много добре замаскирана. Грешната консТрукция е ГРЕШНА конструкция. В случея доказателствата за Извънземен живот ГИ ИМА. АГОНИЯТА обаче за човечеството ще продължава.
 • Октомври 1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Понятието Извънземни планети е върховно невежество. После представите ни за живот със сигурност не са универсални , а всиччко градим върху тях.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  А кои са земните планети та кма извънземни....абсолютна тъплтия
  : 2 !