Космическият товарен кораб "Дракон" се завърна на Земята

6328
Космическият товарен кораб "Дракон" се завърна на Земята

Космическият товарен кораб „Дракон“ на американската компания SpaceX (Спейс-екс), който се отдели в петък от Международната космическа станция, падна в Тихия океан. Това се посочва в съобщение, публикувано на страницата на компанията в Twitter.

"Приводняването на „Дракон“ е потвърдено", се казва в него. Пояснено е, че екип от специалисти вече е на път към мястото на падане на кораба.

Първите изработени от частни американски компании космически кораби се готвят за старт

НАСА съобщи в петък първите деветима астронавти, които ще летят до космоса с Boeing и SpaceX през 2019 г., смесица от начинаещи и косми...

„Дракон“ ще достави на Земята отпадъчните материали и резултатите от редица научни експерименти. Корабът се е приводнил в Тихия океан, югозападно от Калифорнийския полуостров. След това ще бъде транспортиран до пристанището на Лос Анджелис, което ще отнеме около две денонощия.

Ракетата Falcon 9 с „Дракон“ стартира от базата на военновъздушните сили на САЩ от нос Канаверал, Флорида, на 29 юни. Товарният кораб достави на станцията храна и материали за научни експерименти в размер на 2,7 тона. Това беше 15-та мисия по изпращане на материали и оборудване на Международната космическа станция, изпълнена с помощта на „Дракон“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com