X
 
 

Почина първият ръководител на космически полети в НАСА

1757 0
photo of Почина първият ръководител на космически полети в НАСА
Снимка: Getty/Images
На 96-годишна възраст почина първият ръководител полети на космическите мисии на НАСА Крис Крафт, предаде БГНЕС.

"Америка загуби национално богатство със смъртта на един от пионерите на НАСА - командира на полетите на космическите мисии Крис Крафт", се казва в изявлението на ръководителя на НАСА Джим Брайденщайн, публикувано на уебсайта на агенцията.

САЩ разкриха причината да не се върнат на Луната

Директорът на НАСА Джим Брайденщайн в интервю за ТВ канала CBS обясни защо американските астронавти не са успели да се върнат на Луната...

"Крис беше един от ключовите членове на екипа, който помогна на нацията ни да изпрати човек в космоса и на Луната, неговият принос е неизмерим. Крис беше ръководител на полети по време на едни от най-важните моменти в историята на космическите изследвания, когато хората за първи път излязоха в орбитата на Земята и излязоха извън орбиталния космически кораб", пише още в изявлението.

"Спускайки се все по-дълбоко в простора на нашата Слънчева система, ние стоим на раменете му и той винаги ще бъде с нас в нашите пътувания", добавя Брайденщайн.

Отбелязва се, че за своята работа Крафт е награден с медала на НАСА "За изключително лидерство". По-късно той ръководи космическия център на НАСА "Линдън Джонсън".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...