10 души станаха клиенти на прокуратурата заради вносния боклук

1947
10 души станаха клиенти на прокуратурата заради вносния боклук
Снимка: БГНЕС

10 лица са привлечени като обвиняеми за участие в организираната престъпна схема за преработка на вносен боклук. Това съобщи пред журналисти говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„От тях 7 за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с участието на длъжностни лица. По отношение на един от участниците в групата е повдигнато и вторично престъпление за управление на опасни отпадъци“, уточни още говорителят на обвинител номер едно.

Трима с обвинения след акцията в "Басейнова дирекция - Пловдив"

Трима от Басейнова дирекция - Пловдив са с обвинения след акцията там миналата седмица.Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийк...

Спрямо четирима от участниците в групата, наблюдаващите прокурори ще отправят искане в Специализирания наказателен съд за определяне на мярка „Задържане под стража“. За други двама от участниците исканата мярка ще бъде „Домашен арест“, а за един от тях ще бъде определена Мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 1 милион лева, каза още Сийка Милева. Беше пояснено, че гаранцията ще е за единия от двамата братя Бобокови, за другия ще бъде искан арест.

„Отделно от това в качеството на обвиняеми са привлечени общо 3 лица за извършени от тях данъчни престъпления. По отношение на тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, според тяхното семейно и имуществено положение“, уточни Милева.

Става ясно, че в хода на разследването са били иззети множество счетоводни документи, договори, пълномощни, ценни вещи и луксозни автомобили. 

„От жилището, обитавано от обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която бяха изписани имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото, някои от които са убити през годините. Срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари, различни – от порядъка на 70 милиона долара, 100 милиона лева, 120 милиона лева, 300 милиона лева. В жилище, обитавано от обвиняемия П.Б. бяха намерени и иззети автобиографии със снимки на длъжностни лица от Министерство на правосъдието и МРРБ, както и автобиографии със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор, по което е обвиняем Васил Божков за извършването на тежки умишлени престъпения“, допълни още говорителят на главния прокурор, цитирана от агенция "Фокус".

Арестуваха бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови

Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са арестувани, съобщи bTV. Припомняме, че по-рано днес се проведе Специализирана акция в офиси и...

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com