Адвокатът на Цветан Василев: Не го съветвам да се връща в България

3323
Адвокатът на Цветан Василев: Не го съветвам да се връща в България
Снимка: БГНЕС

Не очакваме справедлив процес, няма никакви гаранции и за защита на неговата личност. Неслучайно беше повдигнато обвинение за организирана престъпна група, за да бъде внесено делото в Специализирания съд, който съд беше създаден от сегашните управляващи през 2011-2012 година. Така адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов, отговори на въпрос кога банкерът ще се върне в България.

Ако Василев се върне в България, той ще отиде в ареста и "там е най-лесно" да бъде наранен физически. Аз като негов адвокат не го съветвам да се прибира, заяви Симеонов.

Менда Стоянова: Ако Пеевски е бил клиент на КТБ, би трябвало да е от ощетените

"Делян Пеевски не е участвал нито в управлението, нито в контрола на КТБ. Ако е бил клиент, би трябвало да е от ощетените, а не сред те...

Оказа се и, че той все още не е чел пълния обвинителен акт. Нека от прокуратурата конкретно кажат на кого са дадени "торбички и пликчета с пари" от КТБ, от кого са дадени, призова юристът пред Нова телевизия.

По отношение на връзките между Василев и Николай Бареков, за когото имало два тома в делото "КТБ", Константин Симеонов не пожела да коментира "пикантериите по делото". Той само уточни, че имало и други пикантерии, извън Бареков. Би трябвало държавното обвинение да повдигне обвинение на основния си свидетел Бисер Лазов, който е участвал в схемата, по думите на Симеонов.

Според юриста няма нужда Цветан Василев да свидетелства за връзките на Делян Пеевски с КТБ – достатъчно било прокуратурата да проучи необходимите документи, но тя не го правела. Не знам до 20 юни, 2014 година какво е било положението, но след това е имало "пладнешки грабеж", каза Симеонов. Той твърди, че е видял документи, показващи грабежа на активи на КТБ за милиарди. Като примери Симеонов даде завод "Рубин" и Vivacom. Ако фалитът не беше допуснат, КТБ, в една спокойна обстановка, можеше да реализира част от започнатите проекти и да стабилизира финансовото си състояние, добави адвокатът. Той уточни и, че в дадения случай държавните пари в КТБ не били толкова много, защото вече били "разконцентрирани" сред изготвената от служебното правителство на Марин Райков наредба да няма повече от 25% от средствата на държавно предприятие с баланс от над 3 млн. лева в една банка. Става обаче въпрос за нетна експозиция на предприятието, т.е. разликата между влога му в дадена банка и взетите от банката заеми от самото предприятие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com