Арестуваха бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови

15354
Арестуваха бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови
Снимка: Приста Ойл Холдинг

Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са арестувани, съобщи bTV.

Припомняме, че по-рано днес се проведе Специализирана акция в офиси и жилище, свързани с бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови в Русе. Жандармерия влезе в сградата на „Приста ойл“ на улица “Борисова“, откъдето са иззети компютри и документи. Присъствие на жандармерия имаше и пред запечатана къща на улица „Хан Аспарух“, собственост на бизнесмена Пламен Бобоков, предаде БГНЕС.

Спецакция имаше и в други части на страната. Стана ясно, че зам.-министърът на МОСВ Красимир Живков и бивш директор на РИОСВ Плевен са разследвани за участие в организирана престъпна група, свързана с вноса на боклук, основно от Италия.

Днес са проведени претърсвания и изземвания в над 40 обекта на територията на цялата страна – София, Правец, Плевен, Пловдив, Монтана, Смолян, села от община Кюстендил и др. В действията участваха прокурори и следователи от спецпрокуратурата, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тече полицейска акция в къщи и офиси на братя Бобокови

Жилища и офиси на бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови се проверяват в акция на специализираната прокуратура, съобщава "24 часа", цити...

Красимир Живков индиректно е оказвал натиск върху служители на дирекции за съгласуване на нотификации на определени дружества, въпреки че те не отговаряли на определените изисквания. Служителите, които отказвали да съдействат, били освобождавани или принуждавани да напуснат министерството, обясни прокурор Милева.

Освен това Красимир Живков е отказвал и издаването на нотификации, с което е принуждавал производители да предават опасни отпадъци на определени и контролирани от него дружества, които имат разрешение за последваща преработка в страната. От тази схема се е възползвало и търговско дружество, което има рециклираща фабрика в Монтана за преработка на акумулатори.

До този момент за 24 часа по Закона за МВР са задържани 6 лица, сред които е и заместник-министър на екологията. Наблюдаващите прокурори предстои да определят на кого и какви обвинения да повдигнат, както и какви мерки за неотклонение да бъдат наложени на обвиняемите.

По-рано днес заместник-министър Красимир Живков беше доведен под конвой в сградата на бул. „Мария Луиза”. Още от сутринта разследващи провеждат акцията в Ботевград, влязоха и във вилата му в Правец, за да търсят документи, свързани с разрешителните за внос на отпадъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com