Арестуваха двама, предложили подкуп на полицаи. Младеж загина в катастрофа

2592
Арестуваха двама, предложили подкуп на полицаи. Младеж загина в катастрофа
Снимка: ОДМВР - Пловдив

Полицията с ударни проверки на водачи на моторни превозни средства (МПС) в Пловдив и областта. 24-ма са с отнети книжки, 14 задържани, а за да прикрият нарушения, двама млади мъже са предложили подкуп на проверяващите. През изминалите 24 часа при поредната акция на пътя, която цели подобряване на пътно-транспортния травматизъм, служители на ОД на МВР - Пловдив са проверили 1 097 МПС и 1 274 лица. Униформените са установили 1 596 нарушения, като 17 от тях са криминални. 14 са задържаните лица.

С оглед избягване на наказателни преследване за извършените нарушения, двама от водачите - мъже на 26 г. и 28 г., шофирали в Пловдив и в Хисаря, предложили подкуп на проверяващите. Лицата са задържани в ареста. Установени да шофират под въздействие на алкохол са четирима водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3.24 промила. За шофиране под въздействие на наркотични вещества - амфетамин и канабис са задържани осем души, а по случаите са образувани бързи производства. В резултат на проверките 24 от водачите са с отнети шофьорски книжки, дерегистрирани са 12 МПС, а други 11 превозни средства са спрени от движение. За различни нарушения по Закона за дижение по пътищата (ЗДвП) в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256 броя. 10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни.

Ченге поиска 10 000 лв. подкуп за себе си и 3 000 лв. за прокурор, но го разкриха

Окръжна прокуратура (ОП) - Варна привлече към наказателна отговорност старши разследващ полицай от ОД на МВР Варна за подкуп чрез изнуд...

За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска. 46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Наложените санкции по ЗдВП са 353 броя, като само две от тях са извършени от пешеходци. Установените нарушения на скоростните режими са 731 броя.

Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.

За пътен инцидент с една жертва съобщават от ОДМВР - Варна. На 23.01.21 г. около 04:15 ч. по пътя преди село Комунари, община Дългопол, 22-годишен водач на лек автомобил "БМВ" е загубил управление над колата и се е блъснал в стената на тунел. Вследствие на произшествието 22-годишния водач, който е от Добрич, е загинал на място. Причините за инцидента се изясняват в хода на образуваното по случая досъдебно производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com