Арестуваха кмета на Асеновград

5252
Арестуваха кмета на Асеновград

Седмица след като в ареста влезе главният архитект на Асеновград днес при акция на ДАНС и Специализираната прокуратура бе задържан кметът на общината д-р Емил Караиванов.

За разпит са отведени и трима бизнесмени, сред които собствениците на строителна фирма "Запрянови"- Вакрил и Георги Запрянови, баща и син. Задържан е и асеновградският бизнесмен Николай Христов, съобщи БГНЕС.

Обвиненият в корупция архитект на Асенoвград излиза в принудителен отпуск

С цел да не се въздейства на активния ход на досъдебното производство, относно обвиненият в корупция главен архитект на Асеновград Конс...

Припомняме, че главният архитект Константин Атанасов бе обвинен от Окръжна прокуратура - Пловдив за подкуп, поискан от него и предаден от управителя на клон на Акционерно дружество Митко Захариев, за да съгласува идеен инвестиционен проект. Подкупът е в размер на 8 000 лв, и двамата са в ареста. Тепърва ще стане ясна причината за днешните арести.

По-рано тази седмица кметът на Асеновград обяви, че с цел да не се въздейства на активния ход на досъдебното производство, относно обвиненият в корупция главен архитект на Асеновград Константин Атанасов, решението му е подчиненият му общински служител да излезе в принудителен отпуск.

Караиванов поясни, че съдейства служителите на Общинска администрация да участват в изясняване на обстоятелства по случая. Градоначалникът посочи, че за повдигнатото обвинение, спрямо главния архитект на Асеновград, е разбрал чрез публичното огласяване от страна на Прокуратурата.

 

Арестуваха главния архитект на Асенoвград – взел 8 000 лева подкуп

Главният архитект на Асеновград Константин Атанасов е привлечен като обвиняем. През месец ноември миналата той е поискал 8 000 лева от ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com