Арестуваха преди пресконференция основен участник в "Осемте джуджета"

9493
Арестуваха преди пресконференция основен участник в "Осемте джуджета"
Снимка: Actualno.com

Екип на ГДБОП арестува формалния собственик на дружествата "Изамет" Кристиян Христов пред сградата на Българската телеграфна агенция (БТА) около 14 ч. в сряда, 31 май. Това се случи минути преди пресконференцията относно разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета".

Христов трябваше да даде пресконференция там, но беше отведен с автомобил в неизвестна посока, предаде БНР. От МВР потвърдиха пред националното радио, че Кристиян Христов е бил задържан по прокурорско постановление.

„Тържище на бъдеще”: Бившата жена на Пепи Еврото проговори за аферите с магистрати през последните седмици

Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото „Барселонагейт”. Тя ще бъде разпитана днес и според мен тя знае всичко по казус...

Той се е уговарял със служителите на реда в продължение на 15 минути. Чули са се реплики като „влез доброволно или ще ти дойдат качулките“, предаве news.bg. Медията цитира и свои източници, че Христов снощи е давал показания пред СДВР.

Христов е замесен в скандала, станал известен като "Осемте джуджета". Работил е за Любена Павлова и Петьо Петров, известен като Петьо Еврото. Той е адвокат и бивш шеф на столичното следствие, който бе обявен за издирване.

ОЩЕ: "Той заплаши Гешев": Проговори бившата жена на Петьо Еврото (ВИДЕО)

Припомняме, вчера в ресторант в столичния в кв. "Драгалевци" се проведе спецоперация. По първоначална информация - обект на проверка са били бившият следовател Петьо Петров, по прякор Еврото, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами. Беше съобщено, че Еврото е избягал от ресторанта, под който са открити множество подземни изходи.

ОЩЕ: Спецакция в известен столичен ресторант

За "Осемте джуджета"

Петър Петров-Еврото официално се издирва

Бившият следовател Петър Петров, по прякор Еврото, е обявен за издирване. Това потвърдиха от МВР, предаде Нова телевизия. Припомняме, ...

Прокуратурата прекрати делото през март 2023 г. поради липса на доказателства за престъпление, но после стана ясно, че съдът не позволява на обвинението да го прекрати. Материалите бяха върнати от две съдебни инстанции обратно към прокуратурата за ново произнасяне.

Пред АКФ бизнесменът Илия Златанов твърдеше, че е бил изнудван да прехвърли бизнеса си на приближени до бившия следовател Петьо Еврото. Той разказа, че е потърсил помощ от бившия магистрат, защото имал спор за имущество със сина си Явор Златанов. След обещание от Петров в специализираната прокуратура, която вече е закрита, било образувано дело и последвал арест на сина му. След това обаче започнало изнудване със заплахи.

Златанов-старши е собственик на асансьорен завод в Дупница и производствена база в София. Златанов твърдеше, че е бил заплашван в несъществуващия вече ресторант "Осемте джуджета", който Петров ползвал като офис. Той разказа още, че с помощта на прокуратурата му било отнето голямо количество злато, първоначално иззето като доказателство. По думите на Златанов - в онези години Павлова се разхождала въоръжена и му е казвала, че трябва да е благодарен, че е жив.

Кристиян Христов е 26-годишен боксьор. Всички дялове в асансьорния завод „Изамет“ получава, докато Златанов-младши е лежал в болница. Тогава той е взел решение да ги прехвърли именно на Христов.

ОЩЕ: "Осемте джуджета": Взех решение да избера живота си вместо фирмата (ВИДЕО)

"Барселонагейт" и "Осемте джуджета": БХК зададе 15 въпроса на Иван Гешев

Българският хелзинкски комитет (БХК) постави 15 въпроса към главния прокурор Иван Гешев, като ги изпрати в писмо до Висшия съдебен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com