Атанас Бобоков разкри какво значи странния списък с бизнесмени

12513
Атанас Бобоков разкри какво значи странния списък с бизнесмени
Снимка: Приста Ойл Холдинг

Като гледах пресконференцията останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, не се говори за обвинения, а се показва гърба на една снимка, която е взета от моя дом.

Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки. В единия от редовете пише: Ние - Атанас и Пламен Бобокови и се споменава една сума. Защо трябваше да се споменават някакви милиони - 70, 100 млн. Защо никой не прочете обяснението ми откъде са тези суми. Това каза бизнесменът и шеф на "Монбат" Атанас Бобоков пред Специализирания съд, който трябва да реши дали да го остави в ареста или да го освободи.

Арестуваха бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови

Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са арестувани, съобщи bTV. Припомняме, че по-рано днес се проведе Специализирана акция в офиси и...

Вчера от прокуратурата показаха снимка, на чиито гръб са изписани имената на известни български бизнесмени и групировки от епохата на прехода. Някои от тях са в чужбина, други вече не са между живите. Срещу всяко от имената са написани различни суми.

По-големият от братя Бобокови собственоръчно написал обяснение, когато снимката била открита в дома му в хода на изземването.

В килията даже един от арестантите се пошегувал с него с думите: Допиши и мен с някой милион. "Сега излезе, че имам да давам или да вземам тези милиони. Затова казах на човека, че сега ще си взимам парите и той ми отвърна: Тогава не ме дописвай", каза Бобоков.

"Не мога да разбера защо по този начин трябваше да започне оплюването. Всичко се бута при италианския боклук, който се возел по море, влакове и камиони. Ние сме купили фирма за милиони евро там. Тя е в Северна Италия, в областта Ломбардия, който е най-стриктния район откъм екология, защита. Ние сме я купили, за да можем да използваме италианския потенциал", каза още той. Бобоков говори около 10 минути пред съда.

Зам.-министър Живков не познавал хората, с които е обвинен

Иска ми се с ръка на сърцето да кажа, че досега с моята дейност като зам.-министър съм работил за опазване околната среда и здравето на...

Той добави, че произвеждат 3,5 милиона батерии, продават ги в 64 държави, имат производствени фирми в 8 държави, сега предстои в девета - в Тунис

"С това обвинение се слага кръст на един завод във Враца, който е върхът в акумулаторното производство. Слага се кръст и на всякакво международно фианансиране. Кой сега ще финансира - едният брат в затвора, другият срещу 1 млн. лева пуснат на свобода. Нищо добро не чака 1300 работници в "Монбат", каза още Бобоков. Той имал намерение да създава още 150 работни места във Враца, сега нямало да му дадат финансиране, даже и да бъде оправдан.

Според него престъпната група била много странна. С единия от членовете ѝ се запознал в камионетката.

През целия днешен ден спецсъдът гледа мерките на шестима от обвиняемите за аферата с боклука и все още не е взел решение. Прокуратурата поиска задържане под стража за Красимир Живков, Габриел Савов, Атанас Бобоков и Николай Миховски, и домашен арест за Васил Богданов и Айгюн Еминов.

Прокуратурата повдигна обвинения на заместник-министъра на екологията Красимир Живков и братя Бобокови

Обвиненията са повдигнати на арестуваните след акцията в екоминистерството. Заместник-министърът на екологията Красимир Живков, както и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com