X
 
 

Бащата на Тита окончателно се сбогува с шефското място в НОИ в Силистра

3003 0
Бащата на Тита окончателно се сбогува с шефското място в НОИ в Силистра
Снимка: БГНЕС
Апелативният специализиран съд отстрани от длъжност началника на НОИ-Силистра Милен Пенчев – обвинен за участие в схема за отпускане на високи пенсии срещу фалшиви документи.

Решението на магистратите е окончателно, предаде bTV.

Тита за измамите на баща си: Той е невинен

Певицата Тита защити баща си, който в момента се намира в ареста. Той е обвинен в извършване на далавери с отпускане на пенсии. Изпълни...

Досъдебното производство бе образувано от Спецпрокуратурата за организирана престъпна група, която е действала на територията на София и Силистра. "Групата е извършвала т. нар. уреждане на пенсии на граждани като са се представяли за това документи, удостоверяващи неистински трудов и осигурителен стаж. Документите се представяли пред НОИ-Силистра", обясни преди време говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

На 19 март Апелативният спецсъд определи за Пенчев мярка за неотклонение Юдомашен арест". "Истината ще излезе наяве. Аз вярвам в правораздавателните органи, както преди малко съдът отказа да ме отстрани от длъжността, така и нещата мисля, че ще доведат до успешен край за мен", каза Пенчев пред медиите.

Спецсъдът отстрани на 19 март от длъжност Стоянка Симеонова, а адвокатът й Петър Чалъмов бе категоричен, че ще обжалват.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители