Биячът с Ролс Ройс-а в Панагюрище остава за постоянно в ареста

24047
Биячът с Ролс Ройс-а в Панагюрище остава за постоянно в ареста
Снимка: Личен архив

С акт на Районния съд в Панагюрище от събота 35-годишният Иван Балабанов е задържан с постоянна мярка. Те най-вероятно ще обжалват и ако тази седмица Окръжният съд в Пазарджик я разгледа, е възможно да я отмени. В противен случай си остава в ареста, заяви говорителят на Районната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов.  

В четвъртък Иван Балабанов, с прякор Ваньо Вазелина, бе задържан с двама от бодигардовете му за зверски побой над 46-годишния жител на Панагюрище Нешо Юруков пред детето му.

Пребитият Нешо Юруков

Около 14 часа в сряда Юруков взел от местното училище 10-годишното си дете. Тогава пред училището спрял луксозният Ролс Ройс на Балабанов, както и лимузина мерцедес, с която го следвала охраната му. Той и мутрите му се нахвърлили върху Нешо Юруков и го смазали от бой пред очите на детето. После се качили по колите си и заминали.

Пострадалият бил с избити зъби, комоцио и множество травми по лицето. При претърсването в къщата на Иван Балабанов в близкото село Оборище е открит незаконен боен пистолет „Браунинг“.

При гледането на временната мярка Районният съд счете, че е налице реална възможност обвиняемият Балабанов да извърши друго престъпление с оглед това, че вече е бил осъждан за същото деяние през 2015 г. и представлява опасност за обществото.

При обжалване Окръжният съд в Пазарджик ще трябва да се произнесе окончателно по мярката за неотклонение на бившия хигиенист и настоящ бизнесмен, а дотогава разследващите ще проверяват дали не са налице и данни за второ обвинение срещу Вазелина и гардовете му - за нанасяне на телесна повреда.

През 2015 г. Иван Балабанов отново е хванат с незаконен боен арсенал и е сключил споразумение за 3-годишна условна присъда с изпитателен срок от пет години.

Ваньо Вазелина водел охолен живот, въпреки че няма собствен бизнес, но проверка на вестник „24 часа“ в НОИ показала, че дори не плаща здравните си осигуровки. Той се хвалел във Фейсбук почивки на Малдивите и Дубай, както и с автопарка си, в който има лимузини Ролс-Ройс, Мерцесед S класа, два джипа „Порше Кайен“. Всичките му коли са с по четири двойки на номерата.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com