Бил ли е обвиняемият за катастрофата с двете жертви на "Черни връх" свидетел и източник на прокуратурата?

21780
Бил ли е обвиняемият за катастрофата с двете жертви на "Черни връх" свидетел и източник на прокуратурата?
Снимка: Actualno.com

На изслушване вчера (6 юли) във вътрешната парламентарната комисия вътрешният министър Бойко Рашков не е споменавал, че лицето, причинило катастрофата, е защитен свидетел с осигурена охрана от прокуратурата. Това гласи официално съобщение от МВР в отговор на позиция на прокуратурата.

За какво става въпрос - за тежката катастрофа с две жертви на кръстовището на бул. "Черни връх" и "Арсеналски" в София. Обвиняем е Георги Семерджиев, който е задържан с наркотици. В медиите се появиха  спекулации, че Семерджиев гравитира около Христофорос Аманатидис-Таки.

Гешев пак тръби за предложението си за пияни шофьори - а би ли работило?

Главният прокурор Иван Гешев обвини изпълнителната и законодателната власт, че не се е задействала по експертните предложения на прокур...

В часовете след като се изясни, че Семерджиев е основният заподозрян, се появиха и други твърдения - че той е източник и свидетел на прокуратурата. Причината за тези непотвърдени данни - по неофициална информация, на местопрестъплението се появил военен прокурор.

Кои са жертвите на престъплението? Actualno.com има информация, че една от двете жертви е студентка в Софийския университет, като се е занимавала с астрономия.

"Семерджиев e свидетел по ключово дело срещу организирана престъпна група с 44 участници начело с Радмил Ранов (Радо Ланеца). Наши източници потвърждават информацията за свидетелския статус на Семерджиев, изнесена вчера", казват и от Антикорупционния фонд (АКФ).

ОЩЕ: Рецидивист с фалшиви номера и полицейски буркан е виновен за смъртта на две жени

От МВР продължават с отговора си:

Въпреки всички нарушения, престъпления и наркотици: КАТ не знае защо Георги Семерджиев е бил на свобода

От 2014 г. Георги Семерджиев, който беше задържат за тежката катастрофа в София с двама загинали, е с отнета шофьорска книжка. На 11 юн...

1. Защо прокуратурата реагира на несъществуващо изказване и обвинява в лъжа министъра на вътрешните работи за нещо, което той не е казвал?

2. Как за по-малко от 1 час в извънработно време прокуратурата успя да провери във всички прокуратури в страната дали предполагаемият извършител на катастрофата е свидетел или не? Това не трябва ли да го знае само съответният наблюдаващ прокурор?

3. Това реакция на „гузен негонен бяга“ ли е от страна на държавното обвинение?

Ето какво още добавят от МВР във връзка със случая с Георги Семерджиев:

"По време на изслушването в парламента изрично беше уточнено от министър Рашков, че има други случаи, в които прокуратурата разпорежда на МВР да охранява свидетели, които са осъждани и с криминално минало. Беше представен пример за такъв случай, при който с поредица от постановления на прокурори от Специализираната прокуратура се охранява свидетел с 21 присъди и с десетки регистрации. На същия през годините назад са издавани разрешения за притежаване на огнестрелно оръжие, въпреки богатото му досие. Лицето се използва от прокуратурата за "дежурен" свидетел по редица дела, повечето от тях не приключили и до момента. Въпросното лице е свидетел по досъдебни производства като побоя на журналист от в. "24 часа", по дело за убийство, по дело за измама и други. Лицето е осъждано 21 пъти за извършени престъпления от общ характер. По време на охраната му лицето се отклонява от указаните мерки, посещава дискотеки и нощни барове, пътува за празници в съседни държави и извършва много други нарушения на правилата за охрана. За всички тези действия служителите на МВР са изготвяли докладни записки, които са докладвани на съответните прокурори. Въпреки това охраната му не е отменена. До 13.04.2022 г. за охраната на това лице МВР е похарчило 397 296 лева. Служебните патрули, охранявали този важен за прокуратурата свидетел, са изразходили 4680 литра гориво. Възникват много въпроси:

- Колко важен е този осъждан 21 пъти свидетел за прокуратурата?

Сигнал: Георги Семерджиев заплашвал полицай преди да стане главен герой в катастрофата с две жертви

След като по-рано през деня, преди тежката катастрофа с две загинали жени на тротоара, има информация, че основният заподозрян Георги С...

- Познава ли се лично с главния прокурор Иван Гешев този свидетел?

- Ползван ли е този свидетел за поръчкови дела, образувани от прокуратурата, свързани със заплахи за убийства на бивш премиер и главен прокурор?

- Давал ли е фалшиви сведения на бившия директор на „Вътрешна сигурност“ - МВР и настоящ прокурорски помощник във ВКП под формата на доброволен заявител, пожелал анонимност?

ОЩЕ: Имало ли е чадър над Георги Семерджиев?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com