Бивш счетоводител на Баневи: Мога да кажа само как един човек харчи по 190 000 за един ден

14112
Бивш счетоводител на Баневи: Мога да кажа само как един човек харчи по 190 000 за един ден
Снимка: БГНЕС

"При мен никога не са държани големи пари. Единственото, което мога да кажа, е как един човек харчи по 190 000 за един ден". Това каза бившият главен счетоводител на "Полимери" Галин Стоянов. По думите му всичко във фирмата е отивало за скрап, но това е ставало след оценка на други фирми. 

Според Стоянов, когато през 2012 година предприятието е било обявено в несъстоятелност, е трябвало да се платят 36 000 лв., но Евгения Банева е казала, че няма да ги платят. "Всичко, което влезеше в сметките на Баневи нямаше как да се върне обратно".

Баневи обжалват пред Апелативния спецсъд мярката си

Николай и Евгения Баневи обжалват пред Апелативния специализиран съд мярката си за неотклонение. Заседанието ще се проведе на 13 декемв...

"Харчеше много пари и за самолетни билети и тока в Бояна. Смятам, че живееха повече от добре. Баневи искаха да водят дело в Страсбург срещу държавата за 25 милиона евро. Аз отговорих на шега, че ми се струват малко, а след няколко дни Евгения Банева ми звънна и ме попита 250 милиона по-добре ли ми се струват", сподели още Стоянов. Той разкри, че Евгения Банева му е звъняла няколко дни преди да бъде извършен ареста им. "Според мен искаше да разбере дали знам нещо по въпроса", твърди Стоянов.

По-рано в интервю за bTV майката на Николай Банев Мария Банева заяви, че никога не е извършвала престъпления. "Това обвинение е абсолютно формално. Работила съм само в Министерството на културата и никога не съм се занимавала с друг бизнес". 

"Сигурно ще го докажем, но това са много материали, които адвокатът ни ще разучи и ще ни защитава. Николай ме пази много, отношенията ни са много духовни. Никога не ме е молил за помощ", сподели Мария Банева.

По думите ѝ приватизацията, която семейство Баневи са извършили, е абсолютно законна. "То във времето се вижда. Този процес е изключително сложен. Приватизацията им е напълно законна. Не сме разговаряли по темата. Аз живея в Хасково. Отивам, помагам за децата. Явно има хора, които искат да кажат нещо за невъзможната приватизация. Предприятията бяха спрени, търговските им отношения също. Николай е на частното поле от 89-та година. Той не прекланя глава. Надявам се разследването да свърши добре", обясни още Мария Банева. 

Адвокатът на Баневи намекна, че ръководителят на Спецпрокуратурата лъже

Майката на Николай Банев ще бъде привлечена под наказателна отговорност, но засега към нея няма обвинение и тя не е в ареста. Това каза...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com