Божков попита: За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев?

8084
Божков попита: За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев?
Снимка: БГНЕС

За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев? Това попита обвиняемият бизнесмен Васил Божков, като използва за целта социалната мрежа Twitter.

Прокуратурата разследва нови сигнали по делото "Васил Божков"

Прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Единият от тях е подаден от Божков...

По-рано през деня главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу Васил Божков. Единият от тях е подаден от Божков по имейл до главния прокурор, а другият от издание, свързано с Цветан Василев, разясни Гешев.

"Сигнал по имейл от обвиняемия Божков до главния прокурор излага определени обстоятелства. Отделно е постъпил сигнал от едно издание, близко до г-н Цветан Василев, което няма да назовавам. И двата сигнала съм ги разпределил към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши. Но задължението на прокуратурата, трябва да бъде ясно, е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателства, които са да кажем оневиняващи за обвиняемия в досъдебната фаза. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства“, каза Иван Гешев.

"Не е нормалният начин за подаване на информация по Faccebook. Всеки преценява по какъв начин да защитава защитната си стратегия. Така както други подсъдими обвиняеми, които имат медийно влияние като г-н Прокопиев, г-н Донев и г-н Цветан Василев преценяват кога и как да защитават медийно г-н Божков", каза още той. "Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси. Те имат интерес да има слаба държава и прокуратура", посочи още Гешев.

"Ама да Ви приличам на сръбския президент или сръбския министър-председател?" Така главният прокурор отговори на въпроса кога Цветан Василев и Васил Божков ще бъдат екстрадирани в България. Той е категоричен, че прокуратурата и МВР са си свършили работата по процедурите за екстрадиция.

Ама да Ви приличам на сръбския президент или сръбския министър-председател?

Така главният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос кога Цветан Василев и Васил Божков ще бъдат екстрадирани в България. Той е категор...

Решението за екстрадиция е на сръбската държава и на ОАЕ и трябва да е ясно, подчерта Гешев, визирайки двамата обвиняеми. Явно ще трябва да се повтаря, защото има хора по интереси, които искат слаба прокуратура, за да могат да си крадат както 30 години, уточни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com