Борисов поиска да свалят охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски

18840
Борисов поиска да свалят охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО.

Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес. Освен това премиерът Бойко Борисов настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват „за“ свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски.

НСО отменило искането за зоната около "Росенец"

"НСО изпрати днес ново писмо, с което желае оттегляне на искането за установяване на забранена зона около "Росенец“. Това заяви в...

В същото време, според Dariknews, който се позовава на свои източници почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски се отказват от държавната охрана на НСО. Двамата призовали президентът Румен Радев, под чиято шапка е НСО, да пази олигарсите от Прехода, които ограбиха България, както и лидера на ДБ Христо Иванов.

Според Пеевски и Доган те "нямат нужда да ги охранява служба, компрометирала се с политическите провокации от последните дни, чийто идеолог е Радев".

„Нямаме необходимост да ни пази служба като НСО, която се компрометира изключително. Нека тази служба да пази олигарсите, които нанесоха тежки щети на България. Може същата служба да изпрати държавни гардове и в Дубай, да пазят Васил Божков”, категорични са Доган и Пеевски, съобщава Darik.

Припомняме, че казусът Росенец, зад който Борисов видя ръката на Румен Радев, чрез искането за охрана на лятната резиденция на Ахмед Доган по вода и суша, стана причина за протестите на "плажуващите" днес. В същото време "Кого охранява НСО?" се превърна в основен въпрос на протеста вчера в София.

Началникът на НСО подаде оставка

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка. В свое писмо до медиите той излага причините за решен...

Борисов видя в лицето на президента организаторът на сценария "Росенец". Кой управлява държавата?

Обвиненията на ГЕРБ стигнаха и по-далеч. Според  партията протестът в София е бил превзет от шпицкоманди на Божков със знанието на Радев. А пред Министерския съвет имаше среднощни сблъсъци с полицията.

В това време на Росенец, цял ден има напрежение, стигна се до сблъсъци и арести, но в крайна сметка "плажуващите" стигнаха желания бряг.

На извънреден брифинг вътрепният министър Младен Маринов съобщи, че всички арестувани са освободени. Били им съставени само протоколи за нарушаване на обществения ред.

След среща с премиера Бойко Борисов освен това ще бъде поискана и оставката на Областният директор на МВР - Бургас Радослав Сотиров. Затова, че от самото начало не е допуснал едната група протестиращи до плажа.

И Румен Радев поиска оставката на началника на НСО

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Скъса му дрехата: Мъж нападна моторист на пътя Пловдив - Асеновград

ВИДЕО: Полицията установи вандала на гроба на патриарх Неофит, вижте поругаването

По заповед на Стоянов: ГДБОП с акция срещу корупция и контрабанда по границата

Корупцията е завладяла държавата: Мнението на над 80% от българите

Инцидент с тротинетка: Тийнейджър пострада в Бургас

Отново отложиха делото срещу бившия шеф на Агенция „Митници“ Петя Банкова

Вандали поругаха гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ)

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com