Черната кутия на падналия МиГ-29 е разхерметизирана

10080
Черната кутия на падналия МиГ-29 е разхерметизирана

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 вече е отворена, но е с нарушена херметизация. 

Експертите допълват, че това не е фатално, но трябва да се свържат с производителя в Украйна, което ще отнеме време.

"Да кутията е отворена. Имаме опасения, че участъци от платките в черната кутия са с нарушена херметизация и са с възможни повреди". Това потвърди по Нова телевизия министърът на отбраната Георги Панайотов.

По думите му технологията на изпълнение е много сложна. "Има многослойни платки с така наречения печатен монтаж. Има и скъсан лентови каел, който е специален, а в авиобаза "Граф Игнатиево" няма принципни схеми, за да могат да се проследят тези връзки. Това налага да потърсим производителя. Черната кутия ще бъде предоставена на специализирана лаборатория. Производителят е в Украйна и там ще бъде снета цялата информация за параметрите на полета", посои министърът.

Според него става дума за удължаване на технологичното време за разчитане на данните от черната кутия. Министър Панайотов изрази надежда, че данните ще бъдат извадени изцяло.

15 дни след катастрофата, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със самолет от Варна в авиобазата "Граф Игнатиево".

Експертите обаче трябва да проверят дали записите от полета са запазени. Инцидентът, при който загина майор Валентин Терзиев, стана в ранните часове на 9-ти юни.

15 дни след катастрофата, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със самолет от Варна в авиобазата "Граф Игнатиево".

Продължава разчитането на данните от черната кутия на падналия самолет край Шабла

И днес продължава разчитането на данните от черната кутия на падналия край Шабла изтребител. Те се свалят от експерти в авиобаза "Граф ...

Експертите обаче трябва да проверят дали записите от полета са запазени. Инцидентът, при който загина майор Валентин Терзиев, стана в ранните часове на 9-ти юни.

 

се още не са свалени данните от черната кутия. Възникна технически проблем - скъсан е лентов кабел и трябва да бъде доставен нов. Ще се обърнем към производителя, той е в Украйна. Опасяваме се, че има части от платката, които са разхерметизирани и с възможни проблеми. Надявам се до дни информацията ще бъде свалена. Това каза пред БНТ служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

"От кутията биха станали ясни всички параметри на полета - скорост, параметри, траекторията на машината, дали пилотът е предприемал действия в последния момент. Установени са всички данни освен за последните 13 секунди. Губят се последните 13 секунди от действията на майор Терзиев", добави той.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/06/25/gubiat-se-poslednite-13-sekundi-ot-poleta-na-maior-terziev.494883За информацията потвърди министърът на отбраната Георги Панайотов.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com