ЧЕЗ: Обектът, довел до смъртта на момче, е бил свързан законосъобразно през 2011 г.

2088
ЧЕЗ: Обектът, довел до смъртта на момче, е бил свързан законосъобразно през 2011 г.
Снимка: БГНЕС

Към 2011 г. обектът, е бил свързан законосъобразно до електромера. Това казаха за БГНЕС от „ЧЕЗ Разпределение“, които днес не се явиха на изслушване в комисията по архитектура в Столичния общински съвет. От там оправдаха отсъствието си с това, че са предоставили подробно становище по казуса още на 17 февруари.

„Компанията няма нова информация, която може да предостави по въпроса. ЧЕЗ съдейства напълно на компетентните разследващи органи“, уверяват в писмото си до нас.

Арх. Борислав Игнатов: Много от процедурите в Столичната община прикриват схемаджийство

Системата на Столичната община не работи и не е ефективна. Това мнение изрази пред БНР архитект Борислав Игнатов, замeстник-председател...

Попитани защо подават ток без да са изградили инфраструктура от дружеството отговориха, че те изграждат инфраструктура за обектите, изградени по ЗУТ, а преместваемите обекти не са такива.

„Преместваемите временни обекти каквито са павилиони, шатри на събития, будки и др. имат временен характер, при тях няма граница на поземлен имот. За разлика от строежите по реда на ЗУТ, такива обекти в повечето случаи имат незабавна и временна необходимост от електрозахранване. Те се присъединяват към разпределителната мрежа и електрозахранват посредством най-близките съществуващи ел. съоръжения, където се монтират и електромерите. Съгласно чл. 29, ал.1 от Наредба 6/2014г. за присъединяване на производители и клиенти на ел. енергия към преносната или към разпределителните ел. мрежи, границата на собственост на електрическите съоръжения е електромерът. След тази нормативно установена граница, електрическите съоръжения се изграждат от и са собственост на клиентите“, посочват те.

В писмото си обясняват още, че павилионът е бил захранен на база договор за присъединяване с клиента, декларация от клиента, че всички съоръжения след електромера са изградени при спазване на техническите норми и безопасност и документ от общината.

По думите им те не са компетентен орган, който да извършва проверка на издадените от общината удостоверителни документи и законността на обектите. Издаването на документ показва, че обектът следва да е поставен при спазване на всички изисквания, в противен случай общината не би трябвало да удостоверява неговото поставяне, а напротив – при сезирането за издаване на документа – да издаде заповед за премахването му.

"Спаси София" предупреждава за още опасни и незаконни будки в центъра на София

Градските активисти от "Спаси София" предупреждават за още опасни и незаконни будки в центъра на София. Те сигнализират, че няколко буд...

В допълнение информират, че обектът е присъединен през 2011 г. и оттогава в дружеството не е постъпвала никаква информация във връзка с промяна на статута или захранването му. За дружеството няма информация за промяна в обстоятелствата около законността на обекта или каквато и да било друга промяна, в противен случай би следвало в компанията да постъпи заповед за премахване на електрозахранването му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Иван Гешев: Нотариуса е бил секретен сътрудник на полицай от София

Осъждан мъж открадна кутия за дарения за лечение на онкоболна жена

Неправоспособен тийнейджър е с опасност за живота - катастрофирал с мотор

Мотокар затисна мъж докато товари стока, загина на място

Опит за убийство в столичния квартал „Факултета“

Престори се на внука й: Мъж измами възрастна жена в Стара Загора

Откриха тяло на мъж до детска ясла в Русе

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com