Домашен арест за Десислава Иванчева и нейната заместничка

5858
Домашен арест за Десислава Иванчева и нейната заместничка
Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничката Биляна Петрова излизат под домашен арест. Това решение взе Специализираният наказателен съд днес. Решението ще влезе в сила, след като стане ясно дали прокуратурата ще обжалва.

В ареста остава третият обвиняем – Петко Дюлгеров.

Бившият пиар на "Младост": Иванчева и Петрова не могат да говорят с адвокатите си в ареста заради липса на конфиденциалност

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова трябва да се съветват с адвокатите си извън следствени...

По-рано днес бившият пиар на район "Младост" Петър Кърджилов съобщи за Actualno.com, че обвинените за подкуп от 70 000 евро трябва да се съветват с адвокатите си извън следствения арест поради нарушена конфиденциалност там. Кърджилов бе един от призованите на днешното поредно заседание по делото.

Припомняме, че Иванчева и Петрова са с обвинение за корупция в особено тежки размери, след показания на строителния предприемач Александър Ваклин. Иванчева беше задържана след зрелищна акция в центъра на София, като прокуратурата твърди, че я е хванала със 70 000 евро, а посредник по "сделката" е бил бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

След като на предишното съдебно заседание съдът прецени, че в обвинителният акт не са допуснати съществени процесуални нарушения, днес заключителната му част бе прочетена в съдебната зала. Той описва как, според прокуратурата, е взето решението за изнудването на Ваклин. Инициатор била Иванчева, помагала ѝ Петрова, а Дюлгеров предложил да е посредник в контактите със строителния предприемач.

Първоначалната обсъждана сума била 250 000 лева, но след като станало ясно, че Ваклин има интерес и към други терени в "Младост", била удвоена, пише в обвинителния акт. Той описва как се договаряли мястото и начинът на предаване на първата вноска от подкупа - 70-те хиляди лева, който бяха намерени у тримата подсъдими при показните им арести на 17 април.

Спецсъдът даде ход на делото "Иванчева"

Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата ѝ заместн...

Интересен факт е, че според главния архитект Здравко Здравков Иванчева бавела много преписки за проекти и той дори сезирал прокуратурата за това. Освен това, пак по негови думи, тя поискала да може да спира строежи до 15 метра и Столична община разрешила, макар законово да не можело.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com