Дрогата от Студентски град - хваната и заради извънредното положение

7432
Дрогата от Студентски град - хваната и заради извънредното положение
Снимка: МВР

327-те кг кокаин, които разследващите намериха в депо в Студентския град, е трябвало да отпътуват за Русия и Западна Европа, но останали там заради COVID-19, научи "24 часа" от източник, запознат с разследването.

Наркотикът е дошъл преди над 2 месеца от Южна Америка т.е. преди въвеждането на извънредното положение. Но след това, когато то беше въведено, условията за износа станали много рискови и стоката останала в ателието на арестувания склададжия Николай Петров.

СДВР с подробности за кокаиновия удар в "Студентски град" и стойността на наркотика

Колегите от сектор Наркотици и Седмо районно установихме помещение, което се ползва от заподозрения, който е с мярка за задържане 72 ча...

Петров дълго мълчал след ареста си в неделя, но постепенно започнал да си "спомня" как кокаинът се е озовал в наетото от него жилище. Той беше хванат след рутинна проверка на колата му в Студентски град. Когато бил питан от спрелите го полицаи има ли нещо незаконно в автомобила му, той почнал да нервничи.

Според разследването, Николай е бил пред ателието, за да остави пакетите с дрогата там. Полицаите взели ключовете му. С един от тях отворили и ателието, което той наел в кооперацията. Тогава са намерени и останалите пакети, подредени в скринове, след като в колата са открити 2 сака.

Досега Петров не е имал криминално досие. Често обаче пътувал до Западна Европа.

Николай и бременната му приятелка Иглика са планирали да пренасят кокаина на части през границата, предполагат разследващите.

Студентски град - депо за кокаин от колумбийски мащаб

Когато Милен Цветков си отиде без време твърде малко обмислиха катастрофата в дълбочина - в това че безумието на прекия убиец е съвкупн...

248 пакета от белия прах били наредени на три реда в гардероба в спалнята на ателието. Останалите 79 пакета са намерени в скрин в кухнята. Всеки от тях е по 1 кг и бил опакован прецизно в кафява хартия с еднакви размери. В наетото от Николай Петров ателие полицаите открили професионална машина за пакетиране и везна. 8 различни щампи показвали чистотата на кокаина. Всички са били обозначени по различен начин - с емблеми на автомобили и карти за игра - "Асо спатия", "Асо пика", "Бугати", "CR7" (логото на Кристиано Роналдо) и логото на голям клуб в Ибиса.

Иззетото количество наркотик е на стойност около 10 млн. евро, а при улично разпространение достигало 81 млн. лева, коментира директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Разследването на МВР и прокуратурата продължава с издирването на други българи, замесени в канала за трафик на кокаин на по-високо ниво от Петров. Прокуратурата поиска Петров да бъде оставен за постоянно в ареста.

Адвокатът на Николай Петров - Ваня Братоевска, изрази съмнения, че дрогата е лично на Петров и че той ще я разпространява. Поиска клиентът ѝ да бъде освободен под домашен арест, който да търпи в с. Златия до Вълчедръм. Посочи още, че мъжът трябва да се грижи за бременната си приятелка и болните си родители. Гаджето му Иглика е в седмия месец. Съдия Николов обаче обясни, че жената е била бременна, а родителите - болни и към момента на извършване на престъплението, и това не го е спряло. Магистратът остави Петров в ареста. Мъжът може да обжалва на 1 юни пред Софийския апелативен съд.

Нови над 250 кг кокаин са открити в София

Нови над 250 кг кокаин са намерени в апартамент в столичния квартал "Студентски град". Късно снощи екипи на СДВР и ГДБОП са влезли в ж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com