Дъщерята на Василев подаде жалба срещу искането за ареста ѝ

1995
Дъщерята на Василев подаде жалба срещу искането за ареста ѝ

Дъщерята на банкера Цветан Василев - Радосвета, е подала жалба срещу искането на прокуратурата да бъде задържана за 72 часа. Жалбата е подадена пред Софийския градски съд (СГС).

Радосвета понастоящем е в Лондон, т.е. на територията на страна-членка на Европейския съюз. Държавното обвинение иска задържането ѝ заради пране на 2,6 млн. лева, с които през 2013 година си е купила апартамент в България. Според прокуратурата в годините, когато Цветан Василев беше недосегаем и получаваше награди като "Банкер на годината" и "Мистър Икономика", дъщерята е трябвало да знае, че той върши престъпления.

Радев ще гарантира сигурността на Цветан Василев, ако той се върне в България

Президентът Румен Радев ще гарантира сигурността на банкера Цветан Василев, ако той реши да се върне в България и да даде показания п...

Делото още не е разпределено на съдия и не е насрочено, обясниха пред в. "Сега" от СГС. Чака се от прокуратурата да изпратят цялото досъдебно производство срещу Василева. То е изискано от съда, тъй като това е стандартната процедура в такива случаи. След като прокуратурата прати материалите, съдът ще насрочи делото в открито заседание.

По същия път преди няколко месеца мина съпругата на Василев - Антоанета, която също е обвинена за пране на пари и също е в неизвестност за прокуратурата. Тогава съдът не се произнесе по жалбата ѝ, като беше прието, че няма как да се произнесе по арест, който не се е състоял.

По закон идеята на този 72-часов арест е обвиняемият да бъде изправен пред съд, който да прецени дали трябва да му бъде взета постоянна мярка за задържане, или не.

Задържането на Радосвета Василева е наредено, тъй като не била открита от призовкарите на адреса й в София. Адвокатът на Василев - Христо Ботев, разказа, че една събота призовката на Радосвета е била подпъхната под вратата на апартамента. Това се случило веднага след като се разбра, че Василев се опитва да получи защита от САЩ по закона "Магнитски". Колега на Ботев отишъл в следствието, за да обясни, че няма как Василева да се яви в посочения ден и час. Отговорили му, че тогава ще бъде поискано задържането й. Адвокатът очаква Василева скоро да бъде обявена за издирване и от Интерпол.

Дъщерята на Цветан Василев е обявена за общодържавно издирване

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Радосвета Василева. На 15.08.2017 г. е повдигнато обвинение на Радосвета Василева ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com