Габриел: Проблемът с насилието над жени продължава да се пренебрегва

1485
Габриел: Проблемът с насилието над жени продължава да се пренебрегва
Снимка: БГНЕС

За последните 4 години над 13 млн. жени в страни от ЕС са жертви на насилие. Направено проучване показва, че две трети от пострадалите не сигнализират, тъй като ги е срам да признаят, че насилникът е съпруг или приятел. Тази стряскаща статистика представи българският еврокомисар Мария Габриел при представянето на нова платформа, предназначена за възвръщане на самочувствието на пострадали жени.

„Една от цифрите, които за мен е най-плашеща - една от всеки три жени в ЕС е била обект на физическо или сексуално насилие, или и двете. Страшното е, че е голям броят и на убитите жени. Европейската комисия отделя близо 225 млрд. евро годишно за отговор на насилието и пропуснатите ползи. Парадоксът е, че въпреки огромните средства проблемът с насилието, в неговата най-тъмна страна, продължава да се пренебрегва”, коментира комисарят по цифровизацията Мария Габриел.

Пребитото до смърт от мъжа си момиче отричало да е жертва на домашно насилие

Мъжът, който преби до смърт приятелката си в Айтос, е направил пълни самопризнания. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния ...

Всички пострадали жени имат нужда от някой, който да им даде кураж, самочувствие, мотивация. За тази цел е създадена и вече функционира платформата Emprove, в която чрез игри и ментори жертвите на насилие отново намират себе си.

Авторите на онлайн платформата уточняват, че онлайн платформата дава наставник още при самата регистрация. Жертвите на насилие подават сигнал и получават дългосрочна подкрепа. Проектът вече има успех в 7 европейски държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com