Георги Костов оглавява митниците

4818
Георги Костов оглавява митниците
Снимка: БГНЕС

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов ще оглави митниците. Той е новият директор на Агенция "Митници". Новината съобщи министърът на финансите Владислав Горанов.

Досегашният директор на агенцията - Розалия Димитрова се връща във финансовото ведомство. Тя ще заема директорски пост, съобщи Горанов и поясни, че тя е настоявала да се завърне във финансовото министерство.

Костов определи уволнението си, като "тотално беззаконие"

Моята кариера не е обвързана с това коя политическа партия в момента управлява. Моят случай е тотално беззаконие, защото мен ме обвиняв...

Той заяви, че Георги Костов е с много голям опит в борбата с престъпността под различните й форми. "Богатият му оперативен опит и познанието му като главен секретар ще ни помогне още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите на бюджета", смята ресорният министър.

Припомняме, че в края на февруари президентът Румен Радев подписа указа, с който освободи Костов от поста му на главен секретар, след като това беше поискано от Министерския съвет.

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов заяви, че в периода 2015 – 2016 г. Костов е оказвал натиск върху петима полицейски служители, които били отстранявани от работа не по установения ред и „доброволно“ са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности.

Софийската градска прокуратура обаче заключи, че няма извършено престъпление и обяви, че няма да разследва сигнала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика