"Глезотии" на Иванчева отложили предаването на подкупа и ареста

4380
"Глезотии" на Иванчева отложили предаването на подкупа и ареста
Снимка: БГНЕС

Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заяви, че заради почивка на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева се е наложило отлагане на предаването на подкупа и ареста ѝ.

По думите му Иванчева и заместичката ѝ Биляна Петрова си позволявали "доста глезотии". По тази причина антикорупцонният орган започва да им прави пълен финансов анализ. "Ще проверим всички банкови сметки, всички придобити от тях имоти в България и в чужбина", каза Пламен Георгиев пред Нова телевизия.

Петър Кърджилов: Акцията срещу Иванчева е дело на престъпна група

"Провеждаме собствено разследване, тъй като сме сигурни, че акцията е подготвено набеждаване от организирана престъпна група." Това зая...

Кметицата на "Младост" и заместничката ѝ бяха арестувани зрелищно в центъра на София на 18 април. Те бяха обвинени от прокуратурата в получаване на подкуп от 70 000 евро, от които 14 000 евро взел посредникът Петко Дюлгеров, бивш кмет на района от листата на ГЕРБ. Тримата са в ареста, след като съдът отказа да ги пусне.

Иванчева твърди, че това е постановка и отрича обвиненията срещу нея. Посредникът на подкупа Дюлгеров пък се отказа от дадените първоначално показания, след като прокуратурата не спазила поет ангажимент, по твърденията на адвоката му. Той разказа, че за първи път сигналът до оглавяваната от него Комисия, че е искан подкуп, е подаден на 2 февруари т.г Ваклин дойде, срещнал се с нашите инспектори и подал сигнал до нас, обясни Георгиев.

Както стана известно, Ваклин е подал жалба срещу бавенето на Иванчева в Административния съд не през август, както твърдеше, а едва на 18 януари 2018 г. Делото е насрочено за началото на месец май. Ваклин не изчаква решението на съда, след като е чакал по думите му 1 година кметицата да му подпише, а две седмици по-късно отива в антикорупционната комисия.

"Започваме да правим пълен финансов анализ на всички обвиняеми. Ще проверим всички банкови сметки, всички придобити от тях имоти в България и в чужбина", каза още Пламен Георгиев.

Корнелия Нинова: Кога МС ще предяви претенции към Цветанов за делата в Страсбург?

"Внимавайте какво говорите, да не сте поредното дело в Страсбург по обвинение за правата на човека." Така лидерът на БСП Корнелия Нинов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com