Гонят от зала депутата Павел Шопов, отказа да сложи маска и не помръдна от мястото си

3144
Гонят от зала депутата Павел Шопов, отказа да сложи маска и не помръдна от мястото си
Снимка: БГНЕС

Председателстващият заседанието на парламента Валери Симеонов (НФСБ, Обединени патриоти) многократно покани независимия депутат Павел Шопов да си сложи предпазна маска или да напусне залата. Шопов обаче не реагира, когато му подадоха маска, не я сложи, но и не напусна залата. Приканен многократно от квесторката да напусне, Шопов отново не реагира и остана в залата. Симеонов съобщи, че лично е сигнализирал РЗИ и очаква санитарен инспектор да дойде и да наложи глоба на Шопов. „Вие представлявате потенциална опасност от заразяване с коронавирус, надявам се това да Ви е първо провинение, за което глобата е 300 лв., а ако не е, може да стигне до 3000 лв. “, каза Симеонов и отново прикани квесторите да изведат Шопов от залата. Квесторката обаче даде да се разбере, че не иска да прилага насилие. В крайна сметка Симеонов покани близкоседящите до Шопов депутати да се дистанцират на два метра, а квесторите – да оградят заинатилия се депутат с полицейска лента с такъв периметър.

По-рано и заместник-председателят на парламента Емил Христов бра ядове с Шопов. Като председателстващ също се опита да изгони атакиста Павел Шопов от залата, защото е без маска.

Отидете при господин Шопов, той не реагира, притесни се Христов и изпрати квесторите при безмълвния депутат. Добре ли сте, господин Шопов?, попита Христов. Да извикам ли лекар, притесни се още герберът. Разговаря ли с вас, попита Христов квесторите.

Към 15.26 Шопов без видима причина и без маска тръгна да се разхожда из залата. Поиска реплика, но Валери Симеонов каза: "Г-н Шопов, вие сте отстранен и за мен не сте в залата". Депутатът от БСП Кристиян Вигенин възрази, че неносенето на маска не е причина за отстраняване от залата. 

"По настояване на ПГ на БСП ще дадем думата за процедура на г-н Шопов", предаде се Симеонов и наложи на Шопов наказание порицание.

Шопов каза, че има определена процедура за налагане на наказания. Съобразно правилника. Той нарече Симеонов "несъстоятелен и нелегитимен председател на народното събрание", а председателстващият му изключи микрофона. Шопов обаче продължи да говори от трибуната на изключен микрофон. Валери Симеонов обяви, че го отстранява за едно заседание. В крайна сметка Шопов напусна залата, като помаха на камерите и на колегите си. В залата да бъде извършена пълна дезинфекция, разпореди Валери Симеонов. "Почистете основно масата, защото ораторът крещеше и разпръскваше слюнки по въздушно-капков начин", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com