И Интерпол издирва руснаците, обвинени за отравянето на Гебрев

2480
И Интерпол издирва руснаците, обвинени за отравянето на Гебрев
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна задочни обвинения на трима руски граждани заради опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Издадени са европейски заповеди за арест, лицата са обявени и в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина.

Във връзка с предоставените вече данни от Прокуратурата на Република България и предвид високия обществен интерес по воденото от Софийска градска прокуратура (СГП) разследване на опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев, на неговия син Хр. Гебрев и на В.Т., предоставяме следната допълнителна информация:

The Insider: Един от отровителите на Емилиян Гебрев е бил дипломат

Един от ключовите участници в отравяне на Емилиян Гебрев, известен под името Георгий Горшков и обявен за издирване в действителност е Е...

СГП е повдигнала задочни обвинения на три лица – руски граждани, а именно: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/. След привличането им в качеството на обвиняеми, СГП е издала и Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Лицата са били обявени и в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина.

С оглед допълнително събраната информация в хода на разследването, че обвиняемите ползват и самоличностите на лица с инициали - съответно за Павлов - С.В.Л., за Федотов -Д.В.С. и за Горшков - Е.А.Г., както и придобитите нови биометрични данни на лицата, СГП е предприела действия за допълване и актуализиране на издадените вече Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и на молбите за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Предприети са и действия за допълване и актуализиране на вече подадената информация към ШИС /Шенгенската информационна система/ и МОКП-ИНТЕРПОЛ.

Искания до руската държава за екстрадиция на посочените лица няма да бъдат изготвяни, поради съществуваща забрана за екстрадиране на руски граждани в друга държава, произхождащо от Декларация на Руската Федерация по чл. 6&1 б. „а“ от Европейската конвенция за екстрадиция, препращаща към чл. 61 ал.1 от Конституцията на Русия. Въпреки това СГП ще търси съдействие за предаването на лицата чрез МОКП-ИНТЕРПОЛ, в случай че същите напуснат територията на Руската Федерация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Отоци и синини: Мъж преби приятелката си в Костинброд

Стрелял по кучета: Разследват мъж в Перник

Инцидент в Пирин: Англичанка е с опасност за живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com