Инвеститорът, подал сигнала срещу Иванчева: Искаше подкуп от 250 000 евро

5914
Инвеститорът, подал сигнала срещу Иванчева: Искаше подкуп от 250 000 евро
Снимка: БГНЕС

Инвеститорът, за когото арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева съобщи, че е подал сигнала срещу нея, потвърди това пред "Нова телевизия". Александър Ваклин каза, че именно той е бил изнудван да плати подкуп от 250 000 евро.

„Поведението на кмета беше невероятно безобразие. Просто тя трябваше да бъде спряна, защото щеше да повлече след себе си и други институции”, заяви Ваклин. И поясни, че е сезирал органите на реда за искане на 250 000 евро за съобщителна процедура.

Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста

Спецсъдът остави в ареста кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, предаде репортер на Actualno.com. В ареста с най-тежката мярка за...

Ваклин заяви, че по закон въпросната процедура трябва да се осъществи за 2 седмици. „Идеята за „зелен „Младост” е хубава, но беше опорочена по безобразен начин от този кмет”, коментира Ваклин. „Бих искал „зеления Младост” да не е само цвета на американската валута”, допълни той.

След сигнала за рекордния подкуп и други инвеститори се оплакаха от насиск. Кметицата Десислава Иванчева бавела преписките на инвеститори, докато не се съгласят да се откажат да строят в собствените си имоти. Вместо това им предлагала да ги разменят за общински терени.

„Тя ни предложи имот, който е в капитала на софийски имоти и ние да се откажем от нашите инвестиционни намерения и нашия терен и да реализираме нашите намерения там. И аз я попитах: „Добре, вие водите такива преговори, а упълномощени ли сте за това нещо? Тя каза, че имала одобрението и съгласието на Фандъкова”, разказа инвеститор.

Самата Йорданка Фандъкова също не може да се разпорежда сама с общинските имоти. Това става само с решение на общинския съвет.

Адвокатът на Иванчева Марковски: Прокуратурата няма никакви доказателства

Светналите ръце като коледна елха е мечтата на прокуратурата – обаче това няма отношение към фактите. Това каза пред журналисти а...

„Тя трябваше да направи списък с частните терени, на които не иска да се строи, и списък на терените, които са общински и могат с тях да се обезщетят собствениците. Тази среща беше преди 2 месеца, такъв списък не сме видели”, заяви Николай Стойнев, председател на постоянната Комисия по икономика и собственост.

Говорителят на Десислава Иванчева коментира, че целта й е била да запази зелените площи в квартала. Той потвърди, че кметицата е бавила инвеститорски преписки.

„Има такива преписки, но забавянето на е престъпление, прави се от г-жа Иванчева и нейния екип, за да се установят фактите, въпросителните около въпросните територии”, заяви Петър Кърджилов. Дали забавянията на преписките са били в разките на закона, предстои да установят проверките в район Младост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Прекратиха делото за домашно насилие срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Разбиха престъпна група за фалшиви документи (СНИМКИ)

Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Окончателно: Освободиха Червения пират

Задържаха заплашил с убийство жена си

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...