Иванчева и Петрова сигурни, че са поръчани, показаха документи как се крадат имоти

7772
Иванчева и Петрова сигурни, че са поръчани, показаха документи как се крадат имоти
Снимка: БГНЕС

Само ние сме граждански кметове, зад нас няма нито една партия - нито ГЕРБ, нито друг. Ние наистина поведохме война срещу имотните измами и явно сме настъпили интереси за милиони. Не бих могла да кажа кои – 7-8 имота за обща стойност 15 млн. лева открихме откраднати от държавата. Това заяви бившата зам.-кметица на "Младост" Биляна Петрова, която показа и заповед за връщане на земя и как тя е била преправена, за да не е общинска. Искахме да заведем дело, но бяхме арестувани, добави тя.

Десислава Иванчева, другата арестувана още през пролетта за получаване на подкуп в особено големи размери, потвърди пред Нова телевизия и добави, че имало и 5 имота на военните в район "Младост", за които никой не се грижел. Двете с Петрова попитаха задочно действащия сега кмет на "Младост" арх. Румен Русев какво прави по техните преписки.

ДАНС е тръгнала по петите на Иванчева месеци преди сигнала за корупция

Прокуратурата и ДАНС са търсили корупционни практики в общината в столичния район "Младост" месеци преди някой да се оплаче, че му е ис...

Относно изтеклите СРС и репликата "3 по 75" Иванчева беше категорична – това не прави половин милион евро, а Петрова добави, че "няма да го изчистим сега", а в съдебна зала – защото иначе процесът ще се проточи поне още година. И добави, че се оказало пълна лъжа това, което ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев заявил – че "светнали като крушка", което отпаднало пред съда, както и че броили пари пред "Марая"-та. Десислава Иванчева хвърли подозрение върху процедурата по задържането ѝ – че тя всъщност е задържана преди да си заключи колата и че в крайна сметка се оказало, че имало частичен пръстов отпечатък на козирката на автомобила, но не бил неин, а изведнъж се оказало, че няма как да се каже на кого е. Някой да го съди Гешев за тези твърдения, попита отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

Попитана изрично дали е изчислявала подкуп с идеята 20 евро на квадратен метър, Иванчева отвърна, че никой инвеститор никога не е казвал такова нещо. А Биляна Петрова отрече, че заедно с Иванчева са притискали инвеститори "да даряват" в полза на общината – всичко било по желание. През нас пари не минават, категорична беше и Иванчева, която обясни процедурата.

Въпросът е кой успя да изюрка прокуратурата, Апелативният спецсъд – обединиха се Иванчева и Петрова. Може да е човек, групировка, звучи страшно. Ние няма да имаме справедливо решение на делото, опасява се Иванчева.

Психическото ни състояние е на критичния минимум за физическото ни състояние, това е констатирано от лекарите. Прокуратурата ни смазва умствено – коя е прокуратурата, че да ме лишава от деца, да стана майка? Това не е трик, обяви Иванчева.

Протест пресъздаде ареста на Иванчева и блокира движението по бул. „В. Левски“

Протестиращи блокираха движението на бул. „Васил Левски“ за кратко в столицата. Те пресъздадоха събитията преди 8 месеца, к...

Живяла съм в студентско общежитие, не съм родена със сребърна лъжичка – свикнала съм. По-страшното е, че надзирателите ни, мъже, наблюдават като ходим до тоалетната, тя е открита. Това не е "Шератон", това е концлагер. Има сценарий да бъдем осъдени в публичното пространство. Притеснява ме, че моят адвокат – Ирен Савова, е заплашвана, обясни Петрова.

Очевидно този процес ще завърши със SMS-и и гласуване, то стана телевизионен процес, завърши с горчивина Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Отоци и синини: Мъж преби приятелката си в Костинброд

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com