Издирван от две години се появи без проблем в национален ефир

11996
Издирван от две години се появи без проблем в национален ефир
Снимка: БГНЕС

Бившият полицай Венцислав Ангелов-Чикагото е един от стотиците издирвани от българската държава с ефективни, окончателни присъди. Според прокуратурата има над 500 такива случаи. Случаят на Чикагото обаче е по-различен – той се появи в ефира на Нова телевизия и заяви, че не е осъден за наркотрафик, макар че така било съобщено.

Ангелов се намира във Валенсия и се обяви за създател на сайта "Бастанюз". Не съм осъден за наркотрафик, а съм осъден по член 356а от Наказателния кодекс, заяви бившият полицай. И обяви, че и испанските, и българските служби са го локализирали. Срещу мен има присъда, наложена заради политически начин, каза Ангелов и призова да бъде върнат и да се разбере какъв процес е имало срещу него, "още когато бил кандидат за кмет на Русе". Той обяви, че присъдата е заради натиск от ГЕРБ.

ВКС няма да публикува присъди, преди осъдените да влязат в затвора

В разрез с правилата за публичност на правораздаването Върховният касационен съд (ВКС) вече няма право да публикува незабавно на сайта ...

На въпрос дали се е прибирал в България от 13 октомври, 2015 година, Ангелов отговори, че не е. И каза, че имало обявена заповед за издирването му от "Европол". Издържам се със средства, придобити чрез Facebook от мои приятели. Ако се регистрирам да работя в Испания, ще бъда арестуван от "Европол", заяви бившият полицай.

Кой е Венцислав Ангелов

Ангелов е баща на Йордан Бонев, по-известен като дясна ръка на Бисер Миланов-Петното, който нашумя покрай протестите срещу кабинета "Орешарски". Тогава Миланов се срещаше с премиера Пламен Орешарски в качеството си на представител на гражданското общество.

През 2014 година Чикагото беше арестуван от ДАНС заради "злонамерена атака срещу голяма българска банка". Това се случи след фалита на КТБ и по времето, когато имаше масово изтегляне на депозити от Първа инвестиционна банка. Тогава от ДАНС оповестиха следното при ареста на Чикагото: "Чрез профила си във Facebook и чрез клип, качен в YouTube, лицето е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд". Ангелов има присъди за контрабанда и данъчни престъпления.

Кандидати с присъди и разследвани напират за президентския пост

Хора с присъди и разследвани за различни престъпления са получили регистрация от ЦИК и ще се включат в кандидатпрезидентската надпревар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com