Източиха 3,8 млн. лв. от сметките на Мартин Петров в българска банка

14051
Източиха 3,8 млн. лв. от сметките на Мартин Петров в българска банка
Снимка: БГНЕС

Бившият национал и играч на ЦСКА Мартин Петров е сезирал прокуратурата за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в УниКредит Булбанк АД. Това съобщава в. "Труд", като  уточнява, че писмото е заведено на 17 ноември тази година.

Пред вестника той потвърждава, че измамата е факт: "За съжаление тази афера е факт. Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. Ангажирах за мой адвокат по случая корифея в търговското право Тодор Табаков. Надявам се той да помогне накрая да има справедливост. Друга развръзка ще е срам за страната ни".

Петров е научил за измамата на 18 август 2017 г. при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Той не бил наясно, че банковите извлечения са фалшиви.

Пред репортер на Actualno.com източници от банката заявиха, че уволнението на въпросната Ирина има общо с казуса на футболиста. "Няма как да изнесем повече информация заради банковата тайна, но мога да кажа, че има общо", съобщиха те.

Мартин Петров: Никога няма да забравя от къде съм тръгнал за големия футбол

Един от най-успешните български футболисти в последното десетилетие Мартин Петров изказа своята подкрепа към футболния тим на Ботев Вра...

"Много преди Мартин Петров да каже за самата ситуация ние сме сезирали прокуратурата. Към момента няма развитие по сигнала ни, тече проверка. Прокуратурата проверява както нашия сигнал, така и този на Мартин Петров. Все пак това е заплетен казус, предполагам, че няма как да стане от днес за утре", заявиха от банката.

От там уточниха, че след като въпросният банков служител е уволнен - тя е започнала работа в друга банка, като обаче не се знае дали към момента продължава да е на работа там.

Мартин Петров има претенции към вътрешния контрол на "УниКредит Булбанк". А също такa и затова, че не е уведомен за уволнението на въпросната служителка и не е получавал справки от трезора за движението на парите му. Той настоява да се разследва и възможността да е станал жертва на организирана престъпна група.

От банката са коментирали случая и пред в."Труд": "Клиентите на банките са защитени с банкова тайна. Ако реши, клиент може да направи публични твърдения за отношенията си с банки, но ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация - да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай, че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com