X
 
 

Жена ли стои зад палежа на къщата на адвокат Ирен Савова?

1762 0
Жена ли стои зад палежа на къщата на адвокат Ирен Савова?
Основният заподозрян за палежа на бащината къща на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е Борислав Николов. Той е имал съучастник, който е разказал какво е станало. Съучастникът е трафикант на мигранти и твърди, че всъщност не е участвал фактически в палежа, пише в. "24 часа".

Според показанията, Николов предложил на съучастника си 500 лева, за да участва в палежа. Той отказал, защото се уплашил, че в къщата можело да има дете.

Има задържан за палежа в къщата на адвокат Ирен Савова

35-годишен мъж е задържан за палежа в къщата на известния адвокат Ирен Савова в Ихтиман. Той е с множество криминални прояви.  Мл...

Разследащите стигнали до Борислав, защото го познали на записи от камери. На тях се виждало специфичното му накуцване, което го издало, въпреки че бил със скрито лице за разлика от другаря си.

В дома на Борислав са открити огнестрелни оръжия и много патрони, за които се смята, че са незаконни. Най-интересната находка обаче била тефтер. В него подробно бил описан графикът на адв. Савова и на свидетели по дело с материален интерес над 2 млн. лв., по което юристката работи. Има и няколко посегателства срещу очевидците.

Записките ще бъдат приобщени и по друго разследване - за това, че адвокат Савова е следена. В него има данни и за поръчителя на палежа. Според адвокат Савова това е бизнесдама, която се занимава с домове за възрастни хора и притежава няколко балнеолечебни центъра в Сапарева баня. Тя ги получила като наследство от разстреляния си съпруг.

Бизнесдамата и Савова дълги години са работили заедно. Савова е била наета от нея по договор за правни услуги. След разрив в отношенията обаче юристката си търси неизплатени суми за над 2 млн. лв. Според Савова именно бизнесдамата е поръчала и разлепянето на нейни некролози преди година. Подозира я и в палеж на дома на един от свидетелите по процеса, по който двете се съдят.

Пореден "странен" случай, приличащ на криминално деяние, срещу известен адвокат

Тази нощ къщата на известния адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена. За това съобщи самата тя пред Нова телевизия. Инцидентът ...

Засега Николов не дава обяснения. Съдът в Ихтиман го остави зад решетките.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално