Кметът на Кюстендил: Валери можеше да е жив, ако сигналът беше подаден минути по-рано

17765
Кметът на Кюстендил: Валери можеше да е жив, ако сигналът беше подаден минути по-рано
Снимка: БГНЕС

Ако няколко минути по-рано беше подаден сигнал в 112 за инцидента, Валери Дъбов можеше да е жив. Докато е лежал намушкан, момче и момиче отчаяно са се опитвали да спасят живота му и да спрат някоя от преминаващите коли, но никой не се е отзовал. Не трябва да се чувстваме застрашени от това да помагаме на хората, защото всеки човешки живот е безценен. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на пресконференция в общината, на която присъстваше и областният управител Виктор Янев.

"Категоричен съм, че инцидентът е битов. Нито персоналът на дискотеката, нито органите на реда са знаели, че сред посетителите има хора с хладни оръжия. Кюстендил не е престъпен град. От 2009 година няма тежки инциденти между българи и роми. За съжаление, криминално проявени лица се опитват да всяват страх в ромската махала и плашат хората там с българи. Всички органи на реда следят изкъсо случващото се в Кюстендил, за което им помагат и поставените 180 камери, но никой не стои да брои кой колко алкохол пие. Кюстендил не е град на престъпността и омразата. Никой не се разхожда в града с ножове и пистолети", заяви още Паунов.

Арестуваха заподозрения за убийството при масовия бой в Кюстендил

Заподозреният за убийство при масовия бой отпреди два дни в Кюстендил 19-годишен ром е арестуван, съобщава Нова телевизия. Това се е сл...

Като основен източник на проблема той посочи липсата на адекватно образование и участие в обществения живот.

"Хора като Алекс Анков (бел. ред. - един от представителите на ромския клан Гольовците) не са научени на елементарни познания – да обичаш, да уважаваш, да зачиташ другия… Преди време обсъждахме 4-то основно училище да влезе в друга територия, а не в тази на квартал "Изток". Тогава, ако си спомняте, се надигна обществена вълна и предложението не се прие. Нека си го кажем направо – такива училища не произвеждат ученици и съвестни граждани, които да се реализират на пазара на труда", категоричен беше кметът на Кюстендил.

Според него най-сигурният начин за превенция на потопен тип престъпления е своевременното уведомяване на органите на реда за хора с подозрително поведение и в неадекватно състояние.

"До мен достигна информация, че извършителят е бил забелязан по-рано в града гол до кръста. Ако някой беше подал сигнал, органите на реда щяха да отзоват на момента и той никога нямаше да стъпи в заведението. Сами виждате, че самият случай беше разрешен за 10 минути", посочи Паунов.

Кюстендилци излязоха на протест след масовото сбиване снощи

"Голи до кръста, с бухалки ли, с мачете – не ги разбирам и аз, но е било много страшно". Това коментира жена от Кюстендил за меле...

От своя страна, Виктор Янев заяви, че "категорично става въпрос за битов инцидент".

"Една група от млади хора попада на друга в заведение. След употреба на алкохол през цялата нощ се стига до там, че решават да се нападнат едни други извън заведението, което, за съжаление, води до фатален край. Призовавам хората в парламента да не политизират този частен случай, защото той е изцяло от битов характер. Нека първо се замислят от колко време съществуват гетата и какво са направили те по въпроса. Не бива да се насажда омраза между етносите. Единственият начин за превенция на подобен тип инциденти е образованието", посочи областният управител

В заключение, кметът Паунов заяви, че общината ще помогне на майката на убития Валери Дъбов да си намери работа, веднага щом се съвземе от шока от загубата и благодари на фирмата, в която е работил загиналия за това, че е поела разходите по погребението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com