Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, остава в ареста

2925
Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС. Николов поиска от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена и да бъде освободен от ареста, но след час и половина заседание съдия Николай Младенов отказа молбата му. Магистратът посочи, че са налице всички предпоставки за продължаване на неговото задържане - обоснованото предположение, че той извършва престъплението, опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Ето защо:

Протестиращи поискаха доживотен затвор за убиеца на Милен Цветков

Протест в Пловдив. Десетки хора се събраха тази вечер на протест пред Съдебната палата в Пловдив. Искането им е за доживотен затвор за ...

Заседанието днес протече в отсъствието на самия Кристиан. Той бе включен с видеовръзка, по време на която каза, че поддържа молбата - своята и на защитника си. След това добави, че не желае да участва в това производство и връзката беше преустановена. Така мярката се гледа в негово отсъствие.

По време на заседанието стана ясно, че Николов е отказвал да му бъде направена психиатрично-психологическа експертиза, поради което до момента такава няма. Той 3 пъти изразявал готовност да съдейства, но всеки път възниквали някакви причини. Така например, последният път когато психологът и психиатрите отишли на 26 юни, Кристиан получил стомашно разтройство, пише 24 часа. Преди това опитите били осуетени от здравни проблеми, стара травма на гръбнака отпреди 4-5 години, заради която дори бил направен рентгенов преглед. Той показал, че 22-годишният няма заболявания.

Адвокатът му Любомир Таков подчертал, че Кристиан иска да съдейства, но се чувствал зле, а и действията на прокуратурата не били съгласувани с програмата на юриста и така щели да ограничат правото на защита на клиента му.

Обяснението довело до призив от страна на прокурор Иван Кучиев, Николов все пак да се включи в следствените действия.

Психологическата експертиза е важна част от доказване на обвинението в умишлено убийство, което ще се опита да докаже прокуратурата. Данаил Кирилов: Обвинението на Кристиан Николов ще издържи, увеличаваме наказанията в НК

СРС отмени гаранцията на един от обвинените за катастрофата с Милен Цветков

Софийският районен съд отмени гаранцията на Симона - приятелката на шофьора, причинил катастрофата, при която загина Милен Цветков, съо...

До момента по делото са направени над 10 експертизи, вкл. и ДНК анализи, както и технически за скоростта. Експертизата на ДНК показала, че върху въздушната възглавница от лявата страна на автомобила, както и на скоростния лост и на лявата врата има биологичен материал от Кристиан, а на дясната врата и дясната въздушна възглавница - кръв от неговия спътник Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Това по несъмнен начин доказвало, че именно Кристиан е карал джипа "Ауди".

Техническата експертиза пък показала, че 15-16 метра преди сблъсъка с колата на Милен Цветков, автомобилът на Кристиан се движел с около 95 км/ч, а при самия удар - с около 100 км/ч при разрешени 50 км/ч в този участък. Припомняме, че в момента на сблъсъка светофарът за пешеходци беше зелен и по чудо няма пострадали други хора, за което свидетелстват и видеа от охранителни камери.

По време на заседанието прокурорът Иван Кучиев каза, че разследването е към своя край. "Всъщност разследването е към края, наистина. Престоят изготвянето и представянето на съществени експертизи и след тях ще се прецени вече дали са необходими последващи следствени действия, като реално, трябва да сме коректни и да бъде отразено, че приключването на разследването в сроковете до голяма степен зависи и от това как насрещната страна ще упражни своите права и дали няма да шиканира процеса", посочи обвинителят след заседанието.

22-годишният Кристиан Николов е с обвинение за "умишлено убийство" за катастрофата на връх Великден, при която той уби с автомобила си журналиста Милен Цветков. Фаталният инцидент стана на кръстовището до мол Paradise в София. Докато Цветков чака в колата си на червен светофар, джипът, управляван от Николов, се забива в него с удар отзад. След експертизите се оказа, че в момента на инцидента 22-годишният обвиняем има в кръвта си следи от 5 вида наркотични вещества. 

С обвинение за прикриване на истината по случая са още синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги и 21-годишната Симона Цветкова - приятелка на Николов. Те бяха пуснати под гаранция от 10 000 лв.

МВР търси очевидци на катастрофата, при която загина Милен Цветков

МВР призовава всички пешеходци, пресичали на 19 април 2020 г. на пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул...

Обвинение получи и майката на Кристиан Николов - Десислава - за това, че е предоставила автомобил на дрогирания си син. Тя беше пусната под гаранция от 100 000 лева.

Последните разкрития по случая ще намерите в тези статии

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com