Линейка остави пациент заради липса на документи и неплатени осигуровки

4731
Линейка остави пациент заради липса на документи и неплатени осигуровки
Снимка: БГНЕС

Пациент бе оставен от линейка в София тази вечер. Инцидентът е станал в квартал "Сухата река". Човекът е без документи и с рана на крака. Случаят се разследва от полицията, предаде БНР.

Около 18:10 часа жена е подала сигнал за изоставен от линейка човек в квартал "Сухата река". Мъжът е бил взет тази сутрин от автомобил на "Спешна помощ" и откаран в болница, след получено обаждане, че здравословното му състояние се е влошило. В лечебното заведение станало ясно, че болният няма осигуровки и е без адрес в София. Според неофициална информация се е налагала и тежка операция, която мъжът е отказал.

Линейка изхвърли болен мъж на пътя

36-годишен мъж, който е трябвало да бъде транспортиран с линейка до болница в София, е бил изоставен от екипа на пътя между софийските ...

Мъж и жена са били свидетели на оставянето на човека от линейката. Двамата са информирали и МВР. Полицейски патрул, който е бил наблизо, е отишъл на мястото, отбелязва още "Фокус".

Служителите на МВР се обадили в Спешна помощ, откъдето са отрекли техен автомобил да е в района и да е изхвърлял пациент на улицата. Полицията разследва инцидента и издирва кой всъщност е изоставил човека.

От "Спешна помощ" са отрекли изобщо да са изпращали кола тази вечер, но са уточнили, че преди обед, в действителност, са откарали пациента до болницата. Източници от МВР не изключиха възможността човекът да е бил изхвърлен от линейка, собственост на лечебно заведение.

По данни на "Спешна помощ", медиците оставили мъжа на една пейка по негово желание, въпреки че една от лекарките го умолявала да постъпи в болница, уточнява още Нова телевизия.

Насилие над психично болен пациент в Пловдив

Районна прокуратура в Пловдив проверява сигнал за упражнено насилие върху психично болен пациент в Центъра за психично здраве в Пловдив...

Actualno.com припомня, че подобен случай имаше в края на март тази година отново в София. Тогава 36-годишен мъж, който е трябвало да бъде транспортиран с линейка до болница в столицата, бе изоставен от здравния екип на пътя между софийските села Пожарево и Росоман.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com