Мини кратер цъфна в асфалт на няколко дни

2721
Мини кратер цъфна в асфалт на няколко дни

Мини кратер, нарастващ с всеки изминал момент, възникна няколко дни, след като бе положен нов асфалт на пътен участък в Асеновград. Дупката е с немалки размери и се намира точно до канализационна шахта на кръстовището межу улиците „Любен Каравлов“ и „Захари Стоянов“. Ремонтните дейности по тази отсечка бяха извършени във връзка с осъществяването на Водния цикъл в Асенoвград и бяха завършени едва преди около седмица.

Пропадането се случи няколко дни след новото асфалтиране, а дупката вече е дълбока близо педя. Мястото е обезопасено по имропвизиран начин – обозначено е с тухли и клон от дърво, а непосредствено до ямата е позициониран контейнер за смет - с цел предотрватяване на евентуални пътнотранспортни произшествия. Живеещи наблизо твърдят, че асфалтът е рухнал изведнъж, без от там да преминават автомобили или да има друга видима причина. „Днес седяха и гледаха дупката умно, чудейки се как ли е станало така...“, с шеговит тон коментира в социалната мрежа жена. Екипът на Actualno.com опита да потърси информация от ресорния заместник-кмет инженер Петър Бояджиев, но той не отговаряше нито на стационарния, нито на мобилния си телефон в днешния следобед. Успяхме да се свържем с Атанас Тошев - директор на Дирекция "Строителство, благоустройство, строителен контрол и екология” към Община Асенoвград.

Асеновград чака хиляди левове приходи от паяк, който обаче още не работи

Приходи в размер на 35 000 лева годишно се очаква да бъдат реализирани от дейността на репатриращия автомобил в Асеновград, който обаче...

Той посочи, че не е запознат със ситуацията, за проблема чува от нас и още днес ще разпореди проверка. Поради това, засега няма информация какви са причините за пропадане на асфалтовата настилка в проблемния участък, нито коя от трите фирми изпълнители е реализирала конкретно този обект. Не става ясно и за чия сметка ще бъдат покрити щетите, на каква стойност ще са, има ли гаранционен срок и до колко време ще се осъществят ремонтни дейности на току що ремонтираната отсечка. Припомняме, че общата сума, необходима за инвестицията, е в размер на повече от 106 000 000 лева. Безвъзмездна финансова помощ се отпуска от Европейския съюз в рамките на около 80 000 000 лева, а Община Асеновград съфинансира с близо 8 000 000 лева. За да може да започне и да се движи планово изпълнението на Водния цикъл в града Общинска администрация, с решение на местния парламент, пое риск за теглене на кредити. Първоначално взетият заем е в размер на около 8 000 000 лева, като към момента се планира да бъде изтеглен още един - в рамките на 2 000 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com