Миню Стайков e източвал и еврофондове, твърди прокуратурата

3695
Миню Стайков e източвал и еврофондове, твърди прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства. Това стана ясно от думите на заместник - ръководителя на специализираната прокуратура Димитър Петров.

По време на заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд, на което се решава за постоянния арест на Стайков и другите двама задържани по аферата "Карнобат", от прокуратурата цитираха показания на деветима свидетели, чиито родители работели във фирмите на Миню Стайков и са кандидатствали за пари по европейската програма "Млад фермер":

Съдът отложи с няколко часа заседанието на делото за Миню Стайков

Заради шест тома нови доказателства Апелативният специализиран съд отложи с няколко часа заседанието си, на което ще решава ще останат ...

“Той е използвал лица, който са до 28 години, каквото е изискването за участието в тази програма, да регистрират себе си като еднолични търговци, които да участват в програмата, по която отпускат средства. Към момента сме установили, че към седем милиона лева са усвоените средства по програмата, и съответно така наречените обратни писма, с които те обявяват, че придобитите от тях суми ще бъдат предадени на господин Стайков“, поясни прокурор Димитър Петров.

Дали Стайков и останалите двама задържани ще останат за постоянно в ареста ще стане ясно в 19 часа.

По-рано Апелативният специализиран съд отложи с няколко часа заседанието си, заради шест тома нови доказателства, които имат решаваща роля за оставането за постоянно в ареста на собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, съпругът на сестра му - Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, син на кмета на Карнобат.

Според представителите на държавното обвинение тези доказателства трябва да убедят съда, че на свобода тримата могат да извършат нови престъпления.

Спецпрокуратурата предяви обвинения на четвърти по делото срещу Миню Стайков

Специализираната прокуратура предяви обвиненията на четвърти привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна ...

Затова и тримата спецсъдии дадоха почивка до ранния следобед, за да могат - и те, и адвокатите на тримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари от цигари без бандерол, да се запознаят с новите доказателства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com