Множество дрогирани и пияни шофьори, заловени из улиците на пловдивска област

1529
Множество дрогирани и пияни шофьори, заловени из улиците на пловдивска област
Снимка: ОДМВР - Пловдив

13 лица са задържани от пловдивската полиция в хода на специализирана операция по линия за засилен контрол на водачи на моторни превозни средства (МПС). Акцията, проведена на територията на областта, е обхванала часовия диапазон от 13:00 ч. на 19.09.20 г. до 05:00 ч. днес (20.09.20 г.). Задържаните шофьори са управлявали превозни средства под въздействието на алкохол и наркотични вещества. А един от проверените на пътя е предложил подкуп на длъжностно лице.

За 24 часа в полицейския арест е задържан и шофьор, управлявал превозно средство с регистрационни табели, предназначени за друго МПС. За извършените престъпления под надзора на прокуратурата са започнати 14 бързи производства. В хода на специализираната операция са проверени над 1 300 МПС и близо 1 700 лица. Осъществяването на засилен контрол по пътищата на Пловдив и областта, цели подобряване безопасността на движение и недопускане управление от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол, наркотични вещества, или техните аналози. Цели се и установяване на други нарушения по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), които пряко влияят върху пътнотранспортния травматизъм.

Обсъжда се нова мярка как да спират пияните и дрогирани шофьори да бягат от правосъдие

Проверката за алкохол и/или употреба на наркотични вещества при настъпила катастрофа да се извършва от „медицински специалист в л...

В хода на работа служители на районните управления, специализирани полицейски сили и пътните полицаи са установили повече от 500 нарушения. Отнети са 17 свидетелства за управление на МПС, а на 7 от автомобилите е прекратена регистрацията. Съставени са 185 акта за установяване на административни нарушения (АУАН), а наложените глоби с фиш са 285 броя. 14 от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При 6 от тях дрегерът е отчел над 1,2 промила, а алкохолната проба на останалите 8 е била под този показател. 5-има са задържаните дрогирани водачи.

По ЗДвП са установени 135 нарушения. В 72 от случаите по автомобилите са констатирани различни технически неизправности, а 5 от превозните средства са били без ЗГО. 97 са били неизрядните водачи по отношение на своята сигурност - шофирали са без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. 9 са лицата, управлявали превозни средства, без да имат право на това, по закон. В 109 от случаите пък са наложени глоби за нередовни пътни документи, а 5-има от водачите са санкционирани за ползване на мобилен телефон по време на шофиране. В хода на проверките са констатирани и 4 нарушения на пешеходци. Бързо производство е започнато срещу водач на превозно средство, предложил на проверяващите подкуп, за да не бъде санкциониран. По време на акцията пловдивските полицаи са връчили 48 фиша на водачи, извършили предишни нарушения на пътя.

Междувременно стана ясно, че движението по АМ "Тракия" в посока София, в участъка на км 150, вече е възстановено, след като днес районът бе отцепен заради запалил се ТИР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com