МВР: Ангел Христов не е влязъл в България със самолет

9259
МВР: Ангел Христов не е влязъл в България със самолет
Снимка: БГНЕС

Починалият Ангел Христов, известен като един от братята Галеви, не е влязъл на територията на България със самолет. Това обяви на 5 юни служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Тялото на Ангел Христов е открито в погребална агенция

Тялото на Ангел Христов е открито от МВР на територията на погребална агенция, съобщи БНТ. Полицията е получила сигнал за смъртта на и...

"Тази информация е спекулация, защото са проверени всички камери по летищата и не е установено пристигането на такова лице", каза Демерджиев на ГКПП "Капитан Андреево", където се откриват две нови ленти, предаде БНР.

Всички полицейски сили в района на Дупница издирват всякакви веществени доказателства във връзка с починалия Ангел Христов, каза още министърът. 

Според него вероятно Христов е преминал през сухопътна граница в час, когато не се проверяват документите за самоличност, или е преминал нелегално.

Мъжът е починал в България, каза Демерджиев и уточни, че се проверяват важни обстоятелства за настъпването на смъртта. След резултатите от аутопсията и други изследвания ще стане известно дали тя е естествена, или е настъпила по насилствен начин, добави той. Първоначално министърът имаше съмнения, че Христов е починал на територията на страната.

Междувременно в Окръжна прокуратура – Кюстендил е постъпила справка за извършена съдебномедицинска аутопсия по досъдебното производство за смъртта на Ангел Христов. Установено е, че 54-годишният мъж е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение.

Мафиотизирана България: мистериозното завръщане на Галев(и)

Ангел Христов, един от т.нар. “братя Галеви”, се завърна в България по същия мистериозен начин, по който изчезна преди 11 г...

ОЩЕ: Ето каква е причината за смъртта на Ангел Христов

Взети са материали за допълнителни изследвания съгласно поставените задачи. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

В събота вечер стана ясно, че Ангел Христов-Геле, известен като единия от братя Галеви, е починал от инфаркт в България. Христов е издирван с червена бюлетина от Интерпол и се предполагаше, че е извън страната. Не е ясно кога се е върнал в България.

Погребението трябваше да се състои в неделя в град Дупница, но беше отложено заради разследване на прокуратурата и МВР как и кога мъжът се е озовал отново в страната. Тялото му бе иззето от моргата в Кюстендил и откарано за съдебномедицинска експертиза в София.

Първоначалната информация гласеше, че Христов е починал в имението си в село Ресилово. В понеделник се появи информация, че е издъхнал в частна болница в град Дупница. Служителката на община Дупница, която издала смъртния акт на Христов, твърди, че съобщението за смъртта му е било именно от тази болница. По-късно през деня от болницата отрекоха това и казаха, че Ангел Христов-Геле не е починал там. БНТ съобщи, че тялото е открито от МВР в погребална агенция.

Защо смъртният акт на Ангел Христов е издаден в Дупница? Кметът не отговори

Длъжностното лице, което е на разположение събота и неделя, при предоставяне на необходимите документи (съобщение от медицинско лице и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com