X
 
 

МВР министърът: Полицията не може да спре хулигани да ходят на стадиона, нарушавали им се правата

1755 1
photo of МВР министърът: Полицията не може да спре хулигани да ходят на стадиона, нарушавали им се правата
Снимка: БГНЕС
Не приемам определението, че България е расистка държава. Това изрично подчерта вътрешният министър Младен Маринов във връзка с расисткия скандал на мача България – Англия.

"Не можете предварително да ограничите правата на който и да било, по подозрение, че ние го знаем и той имал някакви прояви – нали сме демократична държава", каза пред Нова телевизия Маринов, според който влизане на полицията в сектора щяло да доведе до коментари за полицейско насилие, а МВР щяло да влезе, ако имало опасност за живота и здравето на хора. Попитан дали преди мач не може МВР да предупреди например фенската фракция на "Левски" "София – Запад", той отвърна, че се поддържа контакт. "МВР дори не е задължено да участва в охраната на всеки футболен мач, на Запад е така", продължи Маринов с оправданията, като си припомни как по времето на комунистическия строй всеки слушал полицията и едва ли не ѝ козирувал.

Още петима задържани за хулиганство по време на срещата България-Англия

Тази сутрин още петима мъже, съпричастни към непристойните действия по време на футболната среща между националните отбори на България ...

На въпрос дали част от провокаторите са влезли на стадиона като стюарди, отговорът беше: "Всички лица, които са били с елечета, са били в някакво качество там".

Същевременно Маринов увери, че не приема поведението на едно конкретно малцинство и увери, че била направена "съответната подготовка" и резултатите го доказвали. На директен въпрос защо нямаше превенция и защо провокаторите не бяха арестувани още на стадиона, отговорът беше, че 27 души са арестувани, трима са съдени за хулиганство, а на другите са с административни санкции, включително някои със забрана да ходят на мач за 1 година, някои и повече.

"Дайте да спрем с това нещо – докато разчитаме на контрола на МВР, ние губим превенцията и поведението на зрителите не защото МВР ги гледа и ще ги накаже, а защото има закон, който трябва да се спазва. Ако вървим в посока да има контрол и на всеки един да има полицай, няма да постигнем нищо", продължи Маринов, според които това било състезание без край. И не призна, че въпросните провокатори се ползват за политически контрапротести, като по-важното е, че вътрешният министър наблегна, че няма да прави проверка кой на какви протести ходи.

Припомнете си с ВИДЕО какво стана на мача България - Англия!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....