Мъж отвлече и изнасили жена в София, друг насилвал жертвите си в пловдивския квартал "Кючук Париж"

12131
Мъж отвлече и изнасили жена в София, друг насилвал жертвите си в пловдивския квартал "Кючук Париж"
Снимка: БГНЕС

Заловени са двама и от Пловдив и София. Срещу единия от мъжете са повдигнати обвинения за отвличане и за изнасилване. Според данни на прокуратурата, на 06.01.19 г. обвиняемият е определил среща в Пловдив на жена, с която се запознал във Фейсбук. След отправени заплахи, той я е принудил да се качи в неговия автомобил. Заплашена с брадва, тя била принудително отведена до дома на мъжа в София. Там той осъществил с нея насилствен полов акт, а на следващия ден я върнал обратно в Пловдив. Заплахите продължили, като той я предупредил да не подава жалба в полицията.

Двете повдигнати обвинения срещу софиянеца за извършени престъпления се наказват с лишаване от свобода, като за отвличането Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години или доживотен затвор. Според Окръжен съд-Пловдив съществува реална опасност при по-лека мярка от "задържане под стража" обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие и затова му бе наложена именно най-тежката. Този извод е обоснован на база, обремененото му съдебно минало, като всички престъпления, за които е осъждан, с изключение на първото, са против личността, изнудване и принуда. Съдът прие, че съществува и реална опасност да се укрие. Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд–Пловдив.

Полицията спаси изнасилвач от линч, престъпникът се отърва само с бой

Полицията в Омуртаг е спасила от линч 29-годишен изнасилвач, става ясно от съобщение на Апелативната прокуратура във Варна. Според инф...

10 години зад решетките, при първоначален строг режим, получи другия изнасилвач на жени в Пловдив. Той е признат за виновен в това, че на 7.12.17 г. в областния град, в квартал „Кючук Париж“ се е съвкупил с 19-годишно момиче, като я е принудил към това със сила и заплашване. Няколко дни по-късно - на 20.12.17 г. в Пловдив - същият мъж изнасилил и 21-годишна жена. И тя е била принудена към това със сила и заплашване. За сторените две деяния съдът наложи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание - 10 "лишаване от свобода", при първоначален строг режим. А на всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 /двадесет хиляди/ лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания. Така, Окръжен съд–Пловдив потвърди присъдата на Районния съд в града. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com