X
 
 

Мъж се озова за най-дългия възможен срок в ареста, защото надраскал некролог на магистрат

2633 0
photo of Мъж се озова за най-дългия възможен срок в ареста, защото надраскал некролог на магистрат
Снимка: БГНЕС
49-годишен мъж на име М. Стефанов е с официално обвинение по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс, защото е надраскал некролог на починал магистрат, написал е обидни и нецензурни думи върху него, след което се опитал да го скъса. Това става ясно от информация на прокуратурата.

Обвинението е за хулиганство плюс грубо нарушаване на обществения ред и се наказва със затвор от до 2 години или с пробация. А Стефанов е опитал да стори деянията, описани в обвинението, на 16 август във фоайето на Специализираната прокуратура.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста. Това реши съдът в Сливен, след като Окръжната прокуратура поиска задържането му под страж...

Мъжът е задържан за 72 часа в ареста - най-тежката мярка, защото прокуратурата счита стореното от него за носещо печата на "висока обществена опасност". Предстои съдът да се произнесе дали в крайна сметка Стефанов ще остане за толкова време в ареста.

Стефанов е осъждан, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок по негово предходно осъждане за хулиганство, уточнява в. "24 часа".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители