Нови версии и данни за убийствата в Нови Искър и Петър Христов

16252
Нови версии и данни за убийствата в Нови Искър и Петър Христов
Снимка: Facebook

Застреляният вчера в кв. "Манастирски ливади" Петър Христов е завел затворника Валентин Михайлов-Ихтиманския пред вътрешния министър на първото правителство на Бойко Борисов – Цветан Цветанов и Ихтиманския е дал показания, с които е помогнал за разбиването на групата на "Наглите". Това каза главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов в коментар относно поредното знаково убийство в България. С тази версия не се съгласи експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, който каза, че не знае Христов да е помагал по този случай, а по-скоро бил помагал за "Килърите".

Това е класическо мафиотско убийство, категорична беше Анна Заркова, журналист от в. "Труд" и майка на депутата от БСП Крум Зарков. Заркова припомни убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов отпреди две години и как реално той е прехвърлил завода си в "Надежда" на Петко Митов и така се слага край на "Агресия груп", която се преименува на "Росарт". Христов застана на входа и изхода на "Захарни заводи"-Горна оряховица – какво прави, не знам, но предприятието фалира, а той стана много богат, многозначителна беше Заркова, добавяйки и как Христов поема млекопреработвателното предприятие "Сердика" и той се превръща в "Лактима". Не ви ли напомня това за един италиански филм, където се говореше за Коза Носта и Ндрангета, попита тя.

Убийството на Петър Христов е преразпределение на бизнес територии, обяви експерт

Убийството на бизнесмена Петър Христов е поредното за преразпределение на бизнес територии. Това мнение изрази проф. Николай Радулов, в...

"Не, никога" – така кметът на Самоводене Николай Милаковски, който е приятел на Христов, коментира пред Нова телевизия дали бизнесменът е бил притеснен и е ходил с охрана. "С шофьор съм го виждал само веднъж", добави Милаковски. Той посочи, че "Лактима" никога не е присъствала с дарение на мероприятие в родното му село Самоводене като доказателство, че Христов не се е възползвал от положението си. Милаковски каза и, че Христов много обичал родителите и не пропускал случай да ги види.

Тихомир Безлов обаче посочи, че Христов очевидно е човек, на когото някой е помогнал да създаде охранителна фирма ("Дито") и чрез нея да бъде взет "Захарни заводи"-Горна Оряховица. "Уважаваха го всички силови групировки, защото беше мъж с топки", включи се и актьорът Владислав Карамфилов, по-известен с прякора си Влади Въргала. Въргала напомни, че Петър Христов е човекът, дарил най-много за спасението на Мануела Горсова – момичето, пострадало тежко след катастрофа, станала по вина на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Недоверие и ирония

Убеден привърженик съм на това службите да бъдат оставени да си свършат работата, обобщи Румен Петков. Много се надявам, че до обед няма да бъде идентифициран убиецът чрез ДНК и той да бъде самоубит, иронично добави бившият вътрешен министър. Той коментира, че критиките относно убийствата в Нови Искър са оправдани, защото "не може човек, за когото се вади такъв психопортрет колко е хитър, подъл и обигран", да се казва как се е застрелял със заглушител, "с обратната ръка", за да не безпокои обществото. Петков, обаче, не каза директно, че не вярва на МВР, а обясни, че е правен пиар и инструмент за манипулация, което пречи на ясното обяснение и категорична експертиза. И подчерта, че "когато бъде намерено тефтерче", е добре да се чете, защото в намереното тефтерче при Нови Искър имало данни за районни и секционни избирателни комисии. Не се прочете всичко, каза Петков.

Най-знаковите неразкрити убийства по времето на Бойко Борисов

Началото на 2018 година донесе на България жестокото шесторно убийство в Нови Искър. За обвиняем беше посочен Росен Ангелов, който след...

Говори се, че във Велико Търново и Горна Оряховица няма обществена поръчка, която да е заобиколила Петър Христов. Той е съден "за 10 млн." заради готвения модерен квартал в партньорство с израелски бизнесмени във Велико Търново, посочи Румен Петков.

Ако навремето беше продължено поставянето на видеонаблюдение и опасана цяла София, нещата щяха да са различни, уверено добави Петков, който все пак не каза, че това убийство ще остане неразкрито.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Скъса му дрехата: Мъж нападна моторист на пътя Пловдив - Асеновград

ВИДЕО: Полицията установи вандала на гроба на патриарх Неофит, вижте поругаването

По заповед на Стоянов: ГДБОП с акция срещу корупция и контрабанда по границата

Корупцията е завладяла държавата: Мнението на над 80% от българите

Инцидент с тротинетка: Тийнейджър пострада в Бургас

Отново отложиха делото срещу бившия шеф на Агенция „Митници“ Петя Банкова

Вандали поругаха гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ)

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com