Обявиха подробности за задържането на избягалия затворник

7977
Обявиха подробности за задържането на избягалия затворник
Снимка: БГНЕС

В издирването на избягалия затворник Борис Иванов са участвали екипи на жандармерията, полицията и Специализирания отряд за борба с тероризма. Операцията започна след показания от страна на човек, живеещ в района, че е видял избягалия затворник да се придвижва по жп релсите, съобщиха от МВР.

Издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч започна още снощи, 22 юни, след сигнал, че той е бил забелязан между селата Александрово и Дренов. Бил е забелязан и в самото Александрово и в село Дойренци. Сигналът е подала жителка на село Александрово: "Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в един и половина. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи."

Каракачанов иска трите проекта за модернизация на армията да се движат паралелно

Проектът за модернизацията на военноморските сили се забави с една година заради ДДС-то. Днес е последният ден, в който се доработва ак...

В ранния следобед е подаден нов сигнал на 112 от град Летница, където малко преди 16.30 ч. Борис Иванов е бил задържан в нива край град Летница, съобщава БНР. Първоначално той е ограбил къща там, след това се е насочил към втора. Опитал се да задържи като заложник собственичката ѝ, но тя е успяла да предотврати това, потвърди главният секретар Младен Маринов: "Тя живее на края на селото. Реално жената дава сигнал с жест към районния инспектор, който тя познава, и той по тези жестове разбира, че тя всъщност е заплашена, тъй като той я държал за ръката."

На специална пресконференция в Ловеч министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че въпреки огромното напрежение и натиска върху органите на реда, те са успели да заловят избягалия затворник Борис Иванов. "Един рецидивист, изнасилвач, обирджия е хванат. Да са спокойни - събота, неделя... Така действа системата, така ще работим и занапред", каза той.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обяви, че след днешната операция обвиненията срещу заловения затворник ще се увеличат и уточни какво наказание е трябвало да изтърпи Иванов. "Реално му остават близо 5 години - 4 години и 9 месеца, до изтърпяване на 13-годишната присъда", заяви той.

Борис Иванов в момента се намира в Районното полицейско управление в Ловеч при засилено полицейско присъствие.

Зам.-министър за избягалия затворник: Това е изкуствено създадена новина

Издирваният затворник от Ловеч е преместен в общежитието от отворен тип преди месец. Това каза заместник-министърът на правосъдието Ник...

Иванов избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие. Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за няколко престъпления. Очаква се той да бъде върнат в Ловешкия затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Прекратиха делото за домашно насилие срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Разбиха престъпна група за фалшиви документи (СНИМКИ)

Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Окончателно: Освободиха Червения пират

Задържаха заплашил с убийство жена си

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...